Terveydenhuolto

Työriidan ratkaisu edelleen avoin

Jukon Luukkainen: Kunta-alan vetovoimaisuus työnantajana heikentyy entisestään.

Maria Nummela

Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö Juko, Julkisen alan unioni JAU (JHL ja Jyty) sekä Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT jatkoivat tunnusteluja kunta-alan työriidan ratkaisemiseksi maanantaina. Ratkaisua työriitaan ei saatu.

Jukon hallituksen puheenjohtaja Olli Luukkaisen mukaan tuntuu siltä, että osapuolten mandaatit eivät riitä neuvotteluratkaisun tekemiseen. Hän pitää erittäin valitettavana, että neuvotteluratkaisun saaminen lykkääntyy.

– Kunta-alan vetovoimaisuus työantajana heikentyy entisestään, kun tämän vuoden palkankorotuksista ei ole tietoakaan, Luukkainen toteaa tiedotteessa.

Jukossa pidetään huolestuttavana, että elokuussa voimaan tulevan perhevapaauudistuksen vaikutukset jäävät kunta-alan sopimusmääräyksissä avoimiksi.

Lue myös

– Tämä on vaarassa johtaa elokuusta alkaen tilanteeseen, jossa kunta-alan perhevapaaoikeudet ovat yhdenvertaisuusvelvoitteen vastaisia, Jukon toiminnanjohtaja Maria Löfgren arvioi.

Juko, JAU ja KT ovat jatkaneet keskinäisiä neuvottelutunnusteluja sovittelulautakunnan sovintoehdotuksen pohjalta. Sote ry (Super, Tehy, SPAL) hylkäsi omasta puolestaan sovintoehdotuksen 11. toukokuuta.

Kirjoittajat

Maria Nummela

Lääkäriliitto Fimnet Lääkärilehti Potilaanlaakarilehti Lääkäripäivät Lääkärikompassi Erikoisalani Lääkäri 2030