Terveydenhuolto

Vuoden 2022 eHealth-palkinto Sinikka ja Harri Salolle 

Palkinto perustuu merkittäviin saavutuksiin telelääketieteen ja sähköisen terveydenhuollon alalla.

Sari Kosonen

Harri Salo
Suomen Telelääketieteen ja e-Health seura palkitsi Sinikka ja Harri Salon seuran kansallisella eHealth-palkinnolla.

Suomen Telelääketieteen ja e-Health seura palkitsi Sinikka ja Harri Salon seuran kansallisella eHealth-palkinnolla. Ensimmäistä kertaa seuran historiassa tunnustus annetaan pariskunnalle.

Hammaslääketieteen tohtori, erikoishammaslääkäri Sinikka Salo on työuransa aikana tehnyt suuren panoksen telelääketieteen ja sähköisen terveydenhuollon hyväksi. Hän oli yksi ensimmäisistä hammaslääkäreistä Suomessa, joka saavutti terveydenhuollon tietotekniikan erityisosaamisen. Hän on edistänyt Oulun kaupungin apulaiskaupunginjohtajana kansalaiskeskeisiä itsehoito- ja terveysteknologiainnovaatioita, ja toiminut sosiaali- ja terveysministeriössä terveydenhuoltoon ja sosiaalihuollon uudistamiseen liittyvissä erityistehtävissä.

Lue myös

Diplomi-insinööri Harri Salo on ollut Suomen Telelääketieteen ja e-Health seuran jäsen vuodesta 2000 lähtien ja toiminut seuran virallisena webmasterina lähes 20 vuotta. Hän on myös muun muassa auttanut luomaan tarvittavia yhteyksiä yhteisten telelääketieteen ja eHealth-konferenssien järjestämiseen kansainvälisten kollegoiden kanssa.

Palkinto jaettiin kansainvälisen eHealth2022-konferenssin yhteydessä 28. syyskuuta. 

Kirjoittajat

Sari Kosonen

Lääkäriliitto Fimnet Lääkärilehti Potilaanlaakarilehti Lääkäripäivät Lääkärikompassi Erikoisalani Lääkäri 2030