Lehti 1-2: Ajan­kohtai­sta 1-2/2021 vsk 76 s. 19

Lääkäritoimituksen puheenjohtaja vaihtui

Minna Pihlava
Kuvituskuva 1
Kimmo Brandt

Dosentti, yleislääketieteen ja työterveyshuollon erikoislääkäri Helena Liira aloitti vuoden alussa Lääkärilehden lääkäritoimituksen puheenjohtajana.

Vuodesta 2011 puheenjohtajana toiminut professori Tiina Laatikainen jäi pois lääkäritoimituksesta siirryttyään Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksessa (THL) uusiin tehtäviin.

Liira aloittaa uudessa tehtävässä innostunein mielin.

– Mietimme kaiken aikaa, mikä on tärkeintä juuri nyt kirjoittaa lääkärikunnalle. Se on hienoa työtä, kun on eri erikoisalojen lääkärit pohtimassa tätä asiaa, hän sanoo.

Liira on ollut lääkäritoimituksen jäsen vuodesta 2014. Hän kehuu yhteishenkeä ja jäsenten sitoutuneisuutta.

– Tiina on ollut erittäin hyvä puheenjohtaja. On haastavaa ottaa tehtävä vastaan, mutta olen niin innostunut tästä lehtityöstä, että mielelläni siihen ryhdyn kuitenkin, hän sanoo.

Liira toivoo, että hän pystyy osaltaan vaikuttamaan siihen, että lääkäritoimituksen työ on jäsenilleen mahdollisimman kiinnostavaa ja palkitsevaa.

Lääkäritoimitus kokoontuu kerran kuussa. Jäsenet ideoivat artikkelien aiheita ja auttavat tekeillä olevien artikkelien prosessissa.

Liira on terveyden edistämisen ylilääkäri HUS:n perusterveydenhuollon yksikössä. Hän työskentelee myös HUS:n toiminnallisten häiriöiden poliklinikalla ja tekee tutkimusta.

Lääkäritoimitus on näköalapaikka

Tiina Laatikainen aloitti vuoden vaihteessa THL:n Hyvinvointivaikuttajat-osaston johtajana. Kyseessä on noin 450 työntekijän osasto, johon kuuluvat sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujärjestelmän, kansanterveyden ja väestön yhdenvertaisuuteen ja hyvinvointiin liittyvät asiat.

Lue myös

Hän jättää haikein mielin lääkäritoimituksen, jonka jäsen hän oli perustamisesta eli vuodesta 2008 lähtien.

Lääkäritoimitus on ollut hänelle näköalapaikka suomalaiseen lääketieteen ja terveydenhuollon tutkimukseen ja siihen kehitystyöhön, mitä terveydenhuollossa tehdään.

– Mutta aika aikaansa kutakin. On kiva tarttua uudenlaisiin haasteisiin, Laatikainen sanoo.

Lääkäriliitto Fimnet Lääkärilehti Potilaanlaakarilehti Lääkäripäivät Lääkärikompassi Erikoisalani Lääkäri 2030