Jäsen

Uudesta palkkausmallista hyviä kokemuksia

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueella on saatu monia lääkäreille tärkeitä asioita parannettua, kertoo luottamusmies.

Sari Kosonen
Adobe

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueella on kehitetty palkkausta Lääkärisopimuksen mukaisesti. Sen myötä on saatu täytettyä virkoja ja vähennettyä vuokratyövoimaa. Näin kertoo luottamusmies Tuire Saloranta , joka työskentelee lääkärinä Vantaan Myyrmäen terveysasemalla.

– Uraporrasjärjestelmään siirtymiseen liittyneet neuvottelut olivat suuri ponnistus, mutta ne käytiin meillä hyvässä hengessä. Uudistukset on otettu vastaan hyvin, Saloranta kertoo.

Palkkojen harmonisaatio on lähes maalissa. Moni lääkäri on päässyt ylös palkkakuopasta.

– Terveyskeskussairaalan, neuvoloiden, päihdepalvelujen ja psykososiaalisten palvelujen lääkärit olivat palkkakuopassa. Tilanne saatiin nyt korjattua niin, että heidän palkkansa on samalla tasolla kuin vastaavalla uraportaalla olevilla terveysasematyötä tekevillä. Tämä näkyy niin, että virkoja on saatu täytettyä ja ostopalveluja vähennettyä.

Salorannan mukaan Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen johto on halunnut määrätietoisesti kehittää perusterveydenhuoltoa ja hoidon jatkuvuutta.

– Tämä on tärkeä veto- ja pitotekijä terveyskeskuslääkäreille. Fiilis on hyvä, Saloranta sanoo.

Alueen terveysasemilla on panostettu myös koulutukseen.

– Vantaan ja Keravan alue sai hyvät tulokset NLYn koulutuspaikkakyselyssä. Myyrmäki palkittiin pistein 100/100, Saloranta kehuu.

Lue lisää: Historiallinen muutos palkkausjärjestelmään

Kirjoittaja

Sari Kosonen

Lääkäriliitto Fimnet Lääkärilehti Potilaanlaakarilehti Lääkäripäivät Lääkärikompassi Erikoisalani Lääkäri 2030