Koulutuksia 9-10/2024

VI Retkikuntalääketieteen kenttäkurssi, Desert Medicine Namibia

10. - 16.6.2024, Kurssi alkaa luentokoulutuksella Helsingissä 6.4.2024 ja jatkuu 10.–16.6.2024 Namibiassa Naukluftin erämaa-alueella

Paikka
Kurssi alkaa luentokoulutuksella Helsingissä 6.4.2024 ja jatkuu 10.–16.6.2024 Namibiassa Naukluftin erämaa-alueella
,
Järjestäjä
Expedition Medics Finland
Kohderyhmä
Kurssi on suunniteltu terveydenhuollon ammattilaisille, lääkäreille, terveyden- ja sairaanhoitajille, jotka osallistuvat erilaisten retkikuntien toimintaan, erityisesti aavikko-olosuhteissa, antavat ohjausta ja neuvontaa tällaisille tai hoitavat potilaita maastossa ja kenttäoloissa.
Erikoisala
Liikuntalääketiede, Työterveyshuolto, Yleislääketiede, Akuuttilääketiede
Hinta
Kurssimaksu 1 750 e (+ alv 24 %) mikä laskutetaan osallistujilta ennen kurssin alkua.
Osanottajia
10
Lisätietoja
Heikki Karinen
Ilmoittautuminen
31.3.2024 mennessä.
s-posti: heikki.karinen@pihlajalinna.fi, heikki.karinen@everest.fi, www.expedition-medics.fi/yhteydenotto
Ohjelma

Kurssi alkaa luentokoulutuksella Helsingissä lauantaina 6.4.2024 luento-osuudella ja jatkuu kenttäkurssina Naukluftin luonnonpuistossa Namibiassa 10.–16.6.2024.

Namibin aavikon, jossa Naukluftin kansallispuisto sijaitsee, uskotaan olevan maailman vanhin aavikko. Namib-Naukluft on Afrikan suurin villieläinpuisto. Siihen kuuluu osia Namibin autiomaasta, Naukluftin seeprapuisto ja osia timanttialueesta. Koko kansallispuiston pinta-ala on lähes 50 000 neliökilometriä. Kurssin aikana patikoidaan Naukluft Mountain Zepra Parkin alueella olevan Naukluft Trailin keskeisimmän alueen läpi, kokonaismatkan ollessa n. 70 km. Kurssilaisilta edellytetään kohtuullista kuntoa (kuntovaatimus 3/5) ja kykyä kävellä 15-20 km päivässä n. 10 kg repun kanssa.

Kurssin opetus sisältää mm. seuraavat aihekokonaisuudet: Retkikuntalääkärin ja/tai lääkintävastaavan tehtävät, riskinarviointi, rokotukset, hypotermia ja kylmävammat, lämpösairaudet ja vammat, yleiset retkikunnissa esiintyvät sairaudet ja niiden hoitolinjat, lääkintä- ym. varusteet, ravitsemus, potilaan tilan arviointi ja hoito erämaaolosuhteissa, toimintakyvyn ylläpito aavikko-olosuhteissa, veden etsintä aavikolla ja desifiointimenetelmät, matkailijan ripuli, improvisoidut sidonta- ja lastoituskeinot, trauman hoito, sydänkohtaus erämaassa, salamaniskuvammat, iho-ongelmat ja niiden hoito aavikko-olosuhteissa, Flying Doctors -toiminta Namibiassa, hyönteisten ja luonnonvaraisten eläinten puremat ja pistot, malaria, terveydenhuolto Namibiassa sekä trooppiset taudit.

Opetus toteutetaan luentojen, tapausesimerkkien, pienryhmäkeskustelujen sekä käytännön harjoittelun avulla.

Lääkäriliitto Fimnet Lääkärilehti Potilaanlaakarilehti Lääkäripäivät Lääkärikompassi Erikoisalani Lääkäri 2030