Terveydenhuolto

Keski-Suomi vähentää sote-henkilöstöä kymmenittäin

Yt-neuvottelut päättyivät erimielisinä.  

Tiiamari Pennanen
Adobe/AOP

Keski-Suomen hyvinvointialueen yhteistoimintaneuvottelut on saatu päätökseen. Suunniteltujen taloustoimien vaikutukset tulevat näkymään henkilöstössä.

Neuvottelut päättyivät erimielisinä työnantajan ja henkilöstöjärjestöjen välillä.  

Pelastustoimen ja sosiaali- ja terveyspalvelujen toimialoilla tehtävät lakkaavat enintään 60 henkilöltä. Lisäksi työtehtävien muutoksia kohdistuu yhteensä enintään 420 henkilöön ja työssäkäyntialueiden muutoksia 390 henkilöön.

Konsernipalvelujen toimialoilta työtehtäviä päättyisi 12. Niistä kolme on johtotason tehtäviä ja kolme päällikkötason sekä kuusi asiantuntija- ja ammattitehtävää.

Lisäksi työsuhteen ehtoihin kohdistuvat muutokset koskisivat konsernipalveluissa yhteensä enintään 80 henkilöä. 20 tehtävää vähenee eläköitymisien ja määräaikaisuuksien päättymisen myötä.

Neuvottelujen kohteena oli koko henkilöstö lukuun ottamatta pelastuslaitosta ja sairaalapalveluita, poikkeuksena sairaaloiden osastosihteerit.

Lue myös

Aluehallitus päätti neuvottelujen käynnistämisestä syyskuussa johtuen synkästä taloudellisesta tilanteesta ja sen vaatimista toimenpiteistä.

Seuraavaksi aluehallitus käsittelee tuloksen 22. marraskuuta.

Hyvinvointialue vastaa noin 273 000 keskisuomalaisen sosiaali-, terveys- ja pelastustoimen palveluista. 

Kirjoittaja

Tiiamari Pennanen

Lääkäriliitto Fimnet Lääkärilehti Potilaanlaakarilehti Lääkäripäivät Lääkärikompassi Erikoisalani Lääkäri 2030