1. Lääkärilehti
  2. Ajassa
  3. Akava Works: Työntekijöiden kilpailukieltoja on ryhdyttävä valvomaan
Ajan­kohtai­sta

Akava Works: Työntekijöiden kilpailukieltoja on ryhdyttävä valvomaan

Selvityksen mukaan kilpailukieltosopimuksia tehdään varsin kevein perustein.

Akava Works: Työntekijöiden kilpailukieltoja on ryhdyttävä valvomaan Kuva 1 / 1

Työntekijöiden kilpailukieltoja on ryhdyttävä valvomaan tai niiden käyttömahdollisuuksia on rajoitettava. Näin todetaan Akava Works –selvityksessä.

Aalto-yliopiston taloustieteen ryhmä selvitti Akava Worksin toimeksiannosta työntekijöiden kilpailukieltosopimusten hyötyjä ja haittoja työmarkkinoilla. Selvitys tarkastelee laajasti käytössä olevien kilpailukieltosopimusten vaikutusta yhteiskunnan kokonaishyvinvointiin.

– Tiedossani ei ole yhtään tapausta, jossa lääkärille olisi asetettu karenssi kilpailijalle siirtymisen vuoksi. Joissakin keikkalääkärien sopimuksissa on ainakin jossakin vaiheessa ollut rajoitusehtoja kuntatilaajan viran vastaanottamisesta. Enemmän on ollut rajoituksia ylilääkärin virassa olevan kollegan rajoituksista toimia yksityisen lääkärikeskuksen hallituksessa tai johdossa silloin kun viran puolesta ostaa alihankintana yksityispuolelta palveluita. Eli tässä kyseessä on jääviyden poissulkeminen. Joka tapauksessa lääkärin on hyvä lukea huolellisesti työsopimuksessa myös mahdolliset pienellä printattu lisäehdot, toteaa Lääkäriliiton toiminnanjohtaja Kati Myllymäki.

Uusiin työsopimuksiin kilpailukielto liian rutiininomaisesti

Aalto-yliopiston professorin Matti Liskin mukaan selvitys osoittaa, että kilpailukieltosopimuksia tehdään varsin kevein perustein ja että niiden käyttö on lisääntynyt.

– Lainsäätäjän pitäisi havahtua, sillä nykykäytäntö heikentää työvoiman liikkuvuutta ja sitä kautta kilpailua niin työmarkkinoilla kuin hyödykemarkkinoillakin. Tarvitaan joko viranomaisvalvontaa tai nykyisen lainsäädännön muuttamista, hän sanoo.

Akava on aiemmin selvittänyt kilpailukieltosopimusten käytön yleistymistä. Vuonna 2017 tehdyn selvityksen mukaan jo noin 45 prosentissa yrityksissä työskentelevien akavalaisten uusista työsopimuksista on kilpailukieltoa tarkoittava ehto.

Lue myös

Akavan pääekonomisti Pasi Sorjosen mukaan näyttää siltä, että uusiin työsopimuksiin liitetään nykyään kilpailukielto liian rutiininomaisesti ja ilman painavia syitä.

– Kilpailukieltojen määrän palauttaminen tarkoituksenmukaiselle tasolle edellyttää kilpailukieltojen viranomaisvalvontaa tai lainsäädännöllisiä rajoituksia, hän linjaa.

Akavan vastaava lakimies Vesa Vuorenkoski puolestaan mainitsee, että laajasti käytetyistä kilpailukielloista on luovuttava tai niiden käyttöä selvästi rajoitettava.

– Lainsäädäntöä on muutettava pikaisesti, hän painottaa.

Kuva: PIxmac

Kirjoittajat
Ulla Toikkanen

Etusivulla juuri nyt

Ajassa
Hyvää kesää

Uusia verkkouutisia on luvassa taas 29. heinäkuuta alkaen.

Tieteessä
Hoida oikein pistiäisallergiaa

Hoidon kulmakiviä ovat mahdollisen anafylaksian asianmukainen hoito sekä siedätyshoidon tarpeen arvio.

Maailmassa
Löylyä!

Sauna on Olli Savolalle paikka, jossa ihminen irtautuu materiasta.

Ajassa
Virheistä pitää puhua

Jani Monosen mielestä virheiden myöntäminen ja niistä oppiminen tulee helpommaksi, kun kokemus lisääntyy.

Ajassa
Väitöskirjapalkinto maailman yleisimmän maksasairauden tutkijalle

Panu ­Luukkosen ­väitöskirjan aineisto oli laadukas ja menetelmät innovatiivisia.

Ajassa
Vapaaehtoistyökin vaatii potilasvakuutuksen

Lääkäriliiton ryhmäpotilasvakuutus kattaa tietyin ehdoin myös pienimuotoisen vapaaehtoistyön.