Asiantuntijan rooli teollisuuden seminaarissa?
THL:n pääjohtaja Pekka Puska piti avauspuheenvuoron HK Ruokatalon viime viikolla järjestämässä sydänterveysseminaarissa, jossa mm. käsiteltiin rypsilisällä ruokitun sian rasvan laadussa tapahtuvia muutoksia.
Mikä sai sinut osallistumaan seminaariin, Pekka Puska?
- Koko urani keskeisiä tavoitteita on ollut kansanravitsemuksen parantaminen. Siinä hyvin olennainen osa on ollut saada elintarviketeollisuutta muuttamaan tuotteitaan terveellisempään suuntaan. Sillä autetaan kansalaisia tehokkaasti tekemään terveellisiä muutoksia.
Millaisen viestin halusit osallistumisellasi antaa?
- Haluan rohkaista elintarviketeollisuutta tällaisiin muutoksiin, ja viestiä, että THL ja kansanterveysväki tukevat niitä.
Millainen ohjeistus THL:n asiantuntijoilla on elintarviketeollisuuden tilaisuuksissa esiintymisestä?
- THL:n uuden strategian keskeisiä tavoitteita on vaikuttaminen. Asiantuntijoita rohkaistaan olemaan aktiivisesti mukana yhteiskunnassa tukemassa terveellisiä muutoksia - elävässä elämässä, ei "akateemisessa norsunluutornissa".
- Rajoituksena on, ettei sitouduta mihinkään yksittäiseen yritykseen, vaan huomioidaan asian merkittävyys. Emme mainosta tuotteita, vaan tuomme esiin terveyttä tukevia periaatteita. Suositus on, että tällaisissa tilaisuuksissa esiintymisestä ei oteta palkkiota.
Millaisia toiveita sinulla edelleen on elintarviketeollisuudelle?
- Toivon sen jatkavan kansanterveyttä tukevaa tuotekehittelyä. Toivon myös, että elintarviketeollisuus on pidättyväinen varsinkin nuoriin suuntautuvassa "epäterveellisten tuotteiden" markkinoinnissa.