Ajan­kohtai­sta

Fimea muistuttaa koronan kotitestien erityisvaatimuksista

Ammattilaisille tarkoitettuja pikatestejä ei tule markkinoida kuluttajille kotikäyttöön.

Ulla Toikkanen
Kuvituskuva 1
ADOBE/AOP

Kaikkien koronatestien markkinoinnissa on syytä tuoda selkeästi esiin valmistajan testille määrittämä käyttötarkoitus ja käyttäjäryhmä, Fimea tiedottaa.

Ammattilaisille tarkoitettujen testien kaikessa markkinoinnissa tulee huolehtia markkinoinnin kohdentamisesta ainoastaan terveydenhuollon ammattilaisille. Ammattilaisille tarkoitettuja pikatestejä ei tule markkinoida kuluttajille kotikäyttöön.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on laatinut ohjeistuksen kotitestaamisesta. Ohjeissa kerrotaan, kuinka kotitestistä saatujen negatiivisten tai positiivisten testitulosten kanssa toimitaan.

Lue myös

Kotitestien jälleenmyyjiä suositellaan vahvasti toimittamaan kotitestin ostamisen yhteydessä tieto THL:n lisäohjeista asiakkailleen. Asiakkaalle toimitettavan tiedon ei tarvitse sisältää THL:n ohjeistusta kokonaisuudessaan, ainoastaan ohjata asiakas ajantasaisen kansallisen ohjeen äärelle.

Ohjeen tietosisällön on oltava valmistajan antamien tietojen mukainen. Ohjeen välitys asiakkaille voidaan tehdä esimerkiksi erillisellä paperisella tai sähköisesti annettavalla tiedotteella tuotteen toimittamisen yhteydessä.

Lääkäriliitto Fimnet Lääkärilehti Potilaanlaakarilehti Lääkäripäivät Lääkärikompassi Erikoisalani Lääkäri 2030