Ajan­kohtai­sta

Ihmisen parhaaksi -palkinto Keski-Pohjanmaan nuorisopsykiatrialle

Kuukausien hoitojonot on onnistuttu purkamaan ilman resurssien lisäämistä Soite-kuntayhtymässä.

Ulla Toikkanen
Kuvituskuva 1
Panthermedia

Avohoidon palveluja uudistamalla kuukausien mittaiset hoitojonot on onnistuttu purkamaan ilman resurssien lisäämistä, ja myös nuorten näkökulma on saatu mukaan hoitoprosesseihin Soite-kuntayhtymän nuorisopsykiatrian yksikössä Keski-Pohjanmaalla.

Yksikölle on myönnetty Ihmisen parhaaksi 2020 -palkinto. Sen lahjoittivat Suomen Messusäätiö ja Sairaanhoitajaliitto. Palkinto on 5 000 euroa.

Soiten kehittämässä uudessa toimintamallissa kulmakivenä on nuoren näkökulman asettaminen keskiöön. Kehitystyön tuloksena on syntynyt nuorisopsykiatrian akuuttityöryhmän NuortenAku, jonka avulla nuori ja perhe saavat tukea joustavasti ja jopa ilman lähetettä, ja tehostetun avohoidon malli, Nuorten yhteisö.

Lue myös

Ihmisen parhaaksi -tunnustuspalkinto myönnetään henkilölle tai taholle, joka on edistänyt hoitotyötä ja ihmisten hyvinvointia. Kilpailun raati halusi tänä vuonna kannustaa palkinnolla kaikkia nuorisopsykiatrian alalla toimivia ja nostaa tärkeän aiheen valokeilaan.

Soiten tekemässä kehitystyössä raati arvosti sitä, että toimintaa on uudistettu nuorten ehdoilla, ja järjestelmä on mukautettu nuorten toimintaan. Lisäksi uudistukset on toteutettu niin, ettei muista palveluista ole jouduttu karsimaan.

Lääkäriliitto Fimnet Lääkärilehti Potilaanlaakarilehti Lääkäripäivät Lääkärikompassi Erikoisalani Lääkäri 2030