Ajan­kohtai­sta

Jäsenmaksu alenee – työttömyyskassa perii maksunsa itse

Lääkäriliiton valtuuskunta päätti perjantaina alentaa liiton jäsenmaksun 484 euroon. Tänä vuonna maksu on 528 euroa.

Pekka Nykänen
Kuvituskuva 1
Lääkäriliiton valtuuskunnan kokous 10.12.2021

Lääkäriliiton valtuuskunta on koolla kongressikeskus Paasitornissa Helsingissä. Kokouksessa noudatetaan turvavälejä ja maskipakkoa. Osallistujilta vaadittiin myös koronapassi.

Maksusta poistuu samalla työttömyyskassan jäsenmaksu. Lääkärien työttömyyskassa yhdistyy vuoden alussa Lakimiesten työttömyyskassan kanssa ja alkaa periä jäsenmaksunsa itse.

Maksu on 30 euroa.

Kassaan kuuluvan liiton jäsenen maksurasitus siis pienenee 14 euroa.

Lääkärien työttömyyskassaan kuuluvat siirtyvät uuden kassan jäseniksi automaattisesti. Kassaan kuulumattomien on haettava jäsenyyttä erikseen. Lääkäriliiton jäsenyyteen se ei kuulu.

Jäsenmaksuporrastus pysyy ennallaan.

50 prosentin alennusta voi hakea esimerkiksi vanhempainvapaalla. Jäsenyys on maksutonta opiskelijoille, juuri valmistuneille ja yli 85-vuotiaille.

Eläkeläiset saavat 50 prosentin alennuksen 85 vuoteen asti. Eläkeläisille on myös 75 prosentin alennusluokka ilman oikeutta osallistua liiton vaaleihin.

Neuvotteluihin tavoitteet

Jäsenmaksun lisäksi valtuuskunta on perjantaina puinut edunvalvonnallista tilannetta ja neuvottelutavoitteita Lääkärisopimuksen. Nykyinen sopimus on voimassa helmikuun loppuun.

Lue myös

Valtuuskunnan päättämiin neuvottelutavoitteisiin kuuluu enintään 26 kuukauden sopimus. Palkankorotusten tulee vastata muun kuntasektorin kustannusvaikutusta ja päivystyspisteiden paikalliset ominaispiirteet halutaan ottaa aiempaa paremmin huomioon erityisesti lepoajoissa.

Tapetille valtuuskunnan keskusteluissa ovat nousseet lisäksi resurssit, lääkärijohtajuuden edistäminen ja kliinisten opettajien asema.

Lääkäriliitto Fimnet Lääkärilehti Potilaanlaakarilehti Lääkäripäivät Lääkärikompassi Erikoisalani Lääkäri 2030