Lehti 44: Ajan­kohtai­sta 44/2021 vsk 76 s. 2538 - 2539

Lääkärien työolot ja etiikka kiinnostavat

Valtuuskuntavaalien äänikuningas Kari-Pekka Martimo haluaa vaikuttaa siihen, miten työtä ja työympäristöä kehitetään.

Anne Seppänen
Kuvituskuva 1
JUSSI HELTTUNEN

Kari-Pekka Martimo, 62

Selyn ja Työterveyslääkärien vaalirengas

LT, työterveyshuollon dosentti, työterveyshuollon ja työlääketieteen erikoislääkäri, vakuutuslääketieteen erityispätevyys

osastonjohtaja vakuutusyhtiö Ilmarisessa työkykyriskien ennakointi ja tutkimus -osastolla

kolmas kausi valtuuskunnassa

Mitkä ovat tavoitteesi valtuuskunnassa?

– Ansioedunvalvonnan lisäksi lääkärien työolosuhteisiin liittyvä edunvalvonta on viime aikoina korostunut. On kiinnostavaa olla vaikuttamassa siihen, miten lääkärien työtä ja työympäristöä kehitetään.

Eettiset kysymykset kiinnostavat minua. Tällä hetkellä puhuttaa lääkäriavusteinen itsemurha. Muitakin, ehkä vähemmän dramaattisia, mutta eettisesti mielenkiintoisia kysymyksiä voi nousta esille tulevalla kaudella.

Haluan pitää huolta kollegiaalisuudesta ja ammattikunnan yhtenäisyydestä tilanteessa, jossa lääkäreitä on yhä enemmän ja toimimme entistä erilaisemmilla alueilla.

Minkä asioiden uskot nousevan esille tärkeinä tulevalla kaudella?

Lue myös

– Uskon, että esille nousevat niin lääkärien työhyvinvointi, eettiset kysymykset kuin kollegiaalisuuskin. Miten lääkärien työtä organisoidaan, tuleeko lääkäreille muiden ammattiryhmien töitä, tai valuuko lääkärien töitä muille ammattiryhmille?

Ansioedunvalvonnan puolella kiinnostavaa on, miten palkkaharmonisaatio toteutuu sote-uudistuksessa. Lääkäriliiton on oltava varuillaan näin ison muutoksen edessä.

– Kiinnostavaa on, miten palkkaharmonisaatio toteutuu sote-uudistuksessa. Lääkäriliiton on oltava varuillaan näin ison muutoksen edessä, Kari-Pekka Martimo sanoo.

Lääkäriliitto Fimnet Lääkärilehti Potilaanlaakarilehti Lääkäripäivät Lääkärikompassi Erikoisalani Lääkäri 2030