Ajan­kohtai­sta

Lääkäriopiskelijat palkitsivat vuoden opettajat

Opiskelijat haluavat palkinnoilla osoittaa arvostuksensa hyvää työtä tehneille opettajille. 

Anne Seppänen
Kuvituskuva 1
Adobe/AOP

Lääkäriopiskelijat palkitsivat kliinisiä opettajia opiskelijoiden eteen tehdystä hyvästä työstä sekä ruotsinkielisen opetuksen edistämisestä.

Lääketieteenkandidaattiseura jakoi opetuksen palkinnot viidessä eri kategoriassa. Vuoden luennoitsijaksi valittiin lääketieteen etiikan yliopisto-opettaja Aleksi Pajunen, vuoden ryhmäopettajaksi urologian kliininen opettaja Tuomas Kilpeläinen, vuoden syväriohjaajiksi neurokirurgiaan erikoistuva lääkäri Rahul Raj ja neurokirurgian erikoislääkäri Kimmo Lönnrot sekä vuoden opetushenkilöksi gastrokirurgian kliininen opettaja Johanna Louhimo.

Vuoden opetusjaksona palkittiin Ihotaudit ja allergologia sekä sukupuolitaudit.

Ruotsinkielinen ainejärjestö Medicinarklubben Thorax palkitsi yliopistonlehtori Nina Peitsaron biokemian ja kehitysbiologian osastolta ruotsinkielisen opetuksen edistämisestä.

Lääketieteenkandidaattiseura on jakanut palkintojaan vuodesta 1979. Medicinarklubben Thorax jakoi palkinnon nyt kolmatta kertaa. Opiskelijat haluavat palkinnoilla osoittaa arvostuksensa hyvää työtä tehneille opettajille.

Lue myös

– Kliinisen opettajan työ ei ole kaikkein houkuttelevin, palkitsevin tai helpoin, mutta kaikki kliiniset opettajat lääketieteen peruskoulutuksessa ovat kultaakin arvokkaampia, mikä näkyy myös meidän palkitsemisessa. Koulutusohjelmalle, tiedekunnalle ja myös HUS:lle kliinisten opettajien arvo on merkittävä, minkä takia yliopistolehtorien ja kliinisten opettajien urapolun kehittäminen on arvokasta laadukkaan koulutuksen takaamiseksi, Lääketieteenkandidaattiseuran opintovastaava Lauri Salaja kertoo tiedotteessa.

Lääketieteenkandidaattiseura ry on Helsingin yliopiston lääketieteen opiskelijoiden ainejärjestö.

Aleksi Pajusen titteliä on korjattu 17.9. kello 9.45.

Kirjoittajat

Anne Seppänen

Lääkäriliitto Fimnet Lääkärilehti Potilaanlaakarilehti Lääkäripäivät Lääkärikompassi Erikoisalani Lääkäri 2030