Pikaruokaloiden kerrottava aterioiden sisällöt entistä tarkemmin
Kuluttajien on saatava aiempaa tarkemmin selville, mitä esimerkiksi hampurilaisbaarin tarjoama ruoka sisältää. Siksi ruokapaikkojen on esitettävä informaatio tarpeeksi näkyvästi, jotta ihmiset osaavat laskea kalorit oikein, sanoo Yalen yliopiston tutkimus.
Tällä hetkellä pikaruokaa tarjoavat ravintolat esittävät ravintosisällöt epämääräisesti, ja siksi kalorit on vaikea laskea. Yalen yliopiston tutkijat haluavat, että ruokapaikkojen on esitettävä informaatio näkyvillä paikoilla, kuten menuissa ja ruokapöydillä. Tällä tavoin ihmiset huomaavat sen paremmin.
– Tutkimuksen mukaan yli 4 000 asiakkaasta vain 0,1 prosenttia huomasi ravintoinformaation pikaruokaloissa. Ihmiset sanoivatkin haluavansa selvempää tiedotusta ruoan sisällöstä, Brownell tähdentää.
Ulla Toikkanen