Ajan­kohtai­sta

Tunteet kuumenivat Turussa rokotusvastaanotolla – jatkossa vartijat paikalla

Turussa sijaitsevalla koronarokotusvastaanotolla tapahtui perjantaina uhkaava tilanne, kun paikalla riehui aggressiivisesti käyttäytynyt asiakas.

Minna Kaarisalo
Kuvituskuva 1
Adobe/AOP

Noin 40-vuotias mies oli Turun Sanomien mukaan tullut paikalle ilman ajanvarausta. Hän oli halunnut koronarokotteen. Tämä ei onnistunut, koska päivän rokotusajat olivat jo täynnä.

Tästä mies oli suuttunut. Hän oli käyttäytynyt aggressiivisesti kolmea ulkopuolista henkilöä kohtaan ja aiheuttanut vammoja. Paikalle jouduttiin soittamaan poliisi ja ambulanssi.

Turussa oli jo ennen perjantain väkivaltatapahtumaa päätetty lisätä vartiointia rokotuspaikoilla. Nyt on kaksi vartijaa turvaamassa henkilökunnan sekä rokotettavien rauhaa.

Vaikka myös muualla maassa on ollut levottomuuksia rokotuspisteiden läheisyydessä, väkivaltainen käyttäytyminen on uusi ilmiö.

Lue myös

Terveydenhuollossa on aiemmin ainoastaan päivystyspisteissä katsottu uhka niin suureksi, että vartijoiden kokoaikainen läsnäolo on katsottu aiheelliseksi. Tämä on ymmärrettävää, koska päivystyksessä hoidetaan kaikenlaisia potilaita ja äkillisiä tilanteita, muun muassa päihdeongelmia sekä hankalia mielenterveyden häiriöitä.

Väkivaltainen käyttäytyminen ei ole koskaan sallittua. Erityisen ikävää se on, jos kohteena on terveydenhuollon henkilökunta, joka tekee työtään kovissa paineissa.

Kirjoittajat

Minna Kaarisalo

Lääkäriliitto Fimnet Lääkärilehti Potilaanlaakarilehti Lääkäripäivät Lääkärikompassi Erikoisalani Lääkäri 2030