Tutkijat kehittävät supermarjoja
Uusi mustaherukka sisältäisi nykyistä enemmän c-vitamiinia.
Skotlantilaisen tutkimusinstituutin SCRI:n tutkijat ovat tähän mennessä selvittäneet, kuinka c-vitamiini muodostuu kasvissa. Seuraavaksi he keskittyvät parantamaan tätä prosessia.
Tutkimuksessa on mukana eri alojen asiantuntijoita. Se ei käsitä geneettistä muuntelua.
Tarkoituksena on kehittää entistä terveellisempiä mustaherukkavalmisteita sekä parantaa Ison-Britannian marjankasvattajien asemaa kansainvälisillä markkinoilla.
– Mustaherukoissa on enemmän c-vitamiinia kuin appelsiineissa, joten tason vahvistaminen voi olla vain hyväksi, tutkimusta johtava Robert Hancock sanoi BBC:lle.
1,2 miljoonan punnan tutkimuksen rahoittajiin kuuluu lääkeyhtiö GlaxoSmithKline.
Miia Soininen