Ajan­kohtai­sta

Työterveyshuollon mahdollisuutta osallistua koronavirusrokotuksiin parannetaan

Asetus tulee voimaan 17. joulukuuta.

Ulla Toikkanen
Kuvituskuva 1
Panthermedia

Kuntien on jatkossa selvitettävä alueellaan toimivien työterveyshuollon palveluntuottajien mahdollisuutta osallistua koronavirusrokotuksiin, jos se on tarpeen rokotusten viivytyksettömän tarjoamisen varmistamiseksi. Valtioneuvosto päätti torstaina vapaaehtoisista koronarokotuksista annetun valtioneuvoston asetuksen 1 §:n muuttamisesta.

Asetusmuutoksen tavoitteena on muun muassa vapauttaa kuntien rokotustoimintaan käytettyä resurssia muihin tehtäviin, edesauttaa tehosterokotusten mahdollisimman nopeaa toimeenpanoa sekä edistää rokotuskattavuutta työikäisen väestön keskuudessa.

Lue myös

Muutoksella ei säädetä uusista tehtävistä kunnille tai työterveyshuollolle. Kunnalla on jo voimassa olevien säännösten mukaan järjestämisvastuu rokotusten järjestämisestä ja työterveyshuollolla on oikeus osallistua koronavirusrokotusten toimeenpanoon. Kuntalain mukaan kunta voi itse selvittää työterveyshuollon osallistumismahdollisuudet tai sopia järjestämisvastuun siirtämisestä toiselle kunnalle tai kuntayhtymälle.

Asetus tulee voimaan 17. joulukuuta.

Lääkäriliitto Fimnet Lääkärilehti Potilaanlaakarilehti Lääkäripäivät Lääkärikompassi Erikoisalani Lääkäri 2030