Ajan­kohtai­sta

Viikkoseuranta korona-ajan sote-palvelutilanteesta alkaa uudelleen

Sote-johtajille lähtee sähköinen tilannekuvakysely joka viikko.

Minna Pihlava
Kuvituskuva 1
Adobe/AOP

Sosiaali- ja terveysministeriö ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) aloittavat tällä viikolla uudestaan sosiaali- ja terveydenhuollon palveluiden saatavuuden ja henkilöstön riittävyyden tilannekuvan viikkoseurannan.

Vastaavaa seurantaa tehtiin keväällä 2020 koronaepidemian vuoksi. Seuranta lopetettiin, kun epidemian ensimmäinen aalto laantui.

Seuranta tapahtuu sähköisen tilannekuvakyselyn avulla. Kysely lähetetään sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujen järjestämisestä vastaaville johtajille. Heidän on määrä arvioida, mikä on vastaushetkellä palvelujen saatavuus ja henkilöstön riittävyys omassa organisaatiossa.

– Olemme tehneet tietojen antamisesta mahdollisimman yksinkertaista ja nopeaa, jotta se ei kuormittaisi vastaajia liikaa. Tilannekuvan ylläpitämiseksi on ensiarvoisen tärkeää, että kyselyyn vastataan, THL:n tietoylijohtaja Pekka Rissanen kertoo tiedotteessa.

Seurannan avulla ennakoidaan koronaepidemian vaikutuksia ja harkitaan tulevia toimenpiteitä.

Lue myös

Tulokset julkaistaan kahden viikon välein THL:n verkkosivuilla.

Kunnat ja kuntayhtymät saavat käyttöönsä kuntakohtaiset ja alueelliset tulokset tiiviinä raporttina. Ensimmäisen kerran tuloksia julkaistaan keskiviikkona 16. joulukuuta.

Tilannekuvan seurantaa jatketaan keväällä 2021.

Lääkäriliitto Fimnet Lääkärilehti Potilaanlaakarilehti Lääkäripäivät Lääkärikompassi Erikoisalani Lääkäri 2030