Lehti 3: Ajan­kohtai­sta 3/2019 vsk 74 s. 95

Viisi tähteä on rekrytointivaltti

Tuomas Keränen
Kuvituskuva 1

Pohjois-Karjalan keskussairaalan väki iloitsi sijoittumistaan viidenneksi Nuorten Lääkärien yhdistyksen toteuttamassa Viiden tähden Koulutuspaikka -kyselyssä.

Kärkiviisikossa Pohjois-Karjala oli ainoa keskussairaala, vaikka keskussairaaloiden, terveyskeskusten ja yliopistosairaaloiden keskinäisessä vertailussa keskussairaalat pärjäsivät kyselyssä parhaiten.

Pohjois-Karjalan Sydänkeskuksen kardiologian ylilääkäri Tuomas Rissasen mukaan palkinto kertoo, että nuorten lääkäreiden kouluttamisessa on onnistuttu.

Rissanen toivoo, että hyöty näkyy erikoistuvien lääkäreiden rekrytoinnissa. On etua, kun viisi tähteä kertoo koulutuksen onnistumisesta.

Lue myös

– Pohjois-Karjalan haasteena on, että olemme kaukana muista kasvukeskuksista. Jotta saamme sinne erikoistuvia lääkäreitä, niin meidän pitää olla pikkuisen parempia. Meidän pitää tarjota enemmän kuin kilpailevat sairaalat.

Muut yksiköt viiden parhaan joukossa oli JIK-Kuntayhtymä, Helsingin Malmin terveysasema, Rovaniemen terveyskeskus ja TAYS kuvantaminen.

Lääkäriliitto Fimnet Lääkärilehti Potilaanlaakarilehti Lääkäripäivät Lääkärikompassi Erikoisalani Lääkäri 2030