1. Lääkärilehti
  2. Ajassa
  3. Yhdestä verkkonäkymästä Lääkäriliittoon, palveluihin ja lehteen – supernavigaatio koekäyttöön jäsenille
Ajan­kohtai­sta

Yhdestä verkkonäkymästä Lääkäriliittoon, palveluihin ja lehteen – supernavigaatio koekäyttöön jäsenille

Uusi supernavigaatio-toiminto kerää Lääkäriliiton palvelut jäsenille ja Lääkärilehden yhteen näkymään. Supernavigaatio avautuu liiton jäsenille kokeiltavaksi maanantaina 21.9. ja palautetta toivotaan toiminnon kehittämiseksi.

Yhdestä verkkonäkymästä Lääkäriliittoon, palveluihin ja lehteen – supernavigaatio koekäyttöön jäsenille Kuva 1 / 1 Kuva: Marcin

Uuden supernavigaation ideana on ollut luoda mahdollisimman käyttäjäystävällinen palvelu, josta pääsee kootusti ja helposti Lääkäriliiton verkkopalveluihin: Lääkäriliiton sivuille, liiton palveluihin, Lääkärilehteen, Fimnetiin ja Kollegaan.

Lääkäriliiton ja Lääkärilehden sivuille pääsee yhä myös entiseen tapaan.

Supernavigaatio on suunniteltu käytettäväksi etenkin älypuhelimella tai tabletilla, mutta se toimii myös tietokoneella. Palveluun pääseminen edellyttää, että on laitteella kirjautuneena omilla Fimnet-tunnuksilla.

– Tulevaisuuden tavoitteena on luoda joka lääkärin taskuun sopiva mobiiliverkkopalvelu, ja tämä on ensimmäinen askel sitä kohti, kuvaa Lääkäriliiton viestintä- ja yhteiskuntasuhdepäällikkö Carita Päivänen.

Kun Lääkäriliiton, lehden tai Fimnetin sivulle menee kirjautuneena Fimnetiin, näytön oikeaan alakulmaan ilmestyy vihreä "supernavigaatiopallo", joka yhdistää kaikki Lääkäriliiton palvelut.

Palloa klikkaamalla avautuu varsinainen palvelunäkymä, "etusivumainen" näkymä, jonka päävalikosta pääsee Lääkäriliiton verkkosivulle ja liiton palveluihin, Lääkärilehden sivuille, Fimnetiin sekä Kollegaan. Palvelunäkymässä on myös hakukenttä ja siellä näkyvät käyttäjän omat tiedot. Lisäksi näkymään nostetaan liiton ja Lääkärilehden ajankohtaisia uutisia.

Supernavigaatio helpottaa mobiilikäyttöä

– Suurin osa lääkäreistä varmaankin toivoo, että tällaisiin tietoihin pääsee mobiilissa helposti yhdestä näkymästä. Nyt toivomme käyttäjiltä palautetta, Carita Päivänen sanoo.

Lue myös

Hän korostaa, että kyseessä eivät ole uudet verkkosivut, vaan lisäpalvelu, jolla pyritään helpottamaan entisten sivujen käyttöä mobiilisti.

Kaikki liiton ja lehden verkkosivut ovat edelleen olemassa, ja ne toimivat entisellä tavalla.

Tietokonetta käytettäessä "etusivu" avautuu ruudun oikeaan reunaan ikään kuin laatikoksi. Älypuhelimessa ja tabletissa palvelunäkymä peittää koko ruudun.

Palvelua on kehitetty yhdessä lääkärien kanssa. Käytettävyydestä voi lokakuun loppuun asti lähettää palautetta ja kehittämisajatuksia osoitteeseen: viestinta@laakariliitto.fi

Etusivulla juuri nyt

Ajassa
Vastalääke ry aikoo laajentaa uusille paikkakunnille

Yhdistys on saanut 61 000 euron apurahan.

Tieteessä
Alzheimerin taudin ja työuupumuksen välillä yhteys?

Sairauksien taustalta löytyi osin samoja geenejä.

Kommentti
Kielellä on väliä

Jos potilas ei ymmärrä mitä lääkäri hänelle yrittää sanoa, murenee hoitosuhteen pohja, kirjoittaa Eija Kalso.

Blogi
Keskity nyt

Olen kehittänyt keskittymiskyvyn häiriön enkä löydä sille muuta syytä kuin muuttuneen median käyttöni, kirjoittaa Terhi Savolainen.

Ajassa
Lääkäriliitto: aborttilakia uudistettava kansalaisaloitteen mukaisesti

Perustelujen vaatimisesta ja kahden lääkärin tapaamisesta halutaan luopua.

Ajassa
THL: Ikä ja taustasairaudet vievät koronapotilaan sairaalaan

Ikä lisää kuoleman riskiä perusterveilläkin.