Lehti 46: Liitto toi­mii 46/2014 vsk 69 s. 3105

Alaosastojen sähköinen viestintä kehittyy

Kahdeksannen kerroksen auditoriossa keskusteltiin ja käsiteltiin Fimnetin ryhmäytymissivuja. Lokakuiseen tapaamiseen osallistui parisenkymmentä alaosastojen edustajaa.

Merja Keronen

Maittavan lohikeiton ja virkistävien kahvien jälkeen siirryttiin Lääkäritalon auditorioon. Alkuillan ateriahetki käynnisti tiiviin parituntisen, jossa käytiin lävitse runsaasti uusia asioita.

JukkaVänskä, Lääkäriliiton tutkimuspäällikkö, veti aluksi esittelykierroksen, sillä joukossa oli uusiakin alaosastojen edustajia. Esittäytymisen jälkeen Jukka Vänskä kertoi Lääkäriliiton tutkimustoiminnasta ja meneillä olevista hankkeista. Hän myös muistutti läsnäolijoille, että tutkimusyksikkö antaa tarvittaessa tutkimuksellista tukea alaosastoille.

Talouspäällikkö ElisabethSampo alusti alaosastojen vuoden 2015 talousohjeista ja hänellä riitti myös vastattavaa tapaamisen osallistujille. Vilkkaan alun jälkeen oli vuorossa keskeinen ja kiinnostava asia - Fimnetin uudet ryhmäytymissivut. Fimnetistä paikalla olivat tuotepäällikkö Maria Nissilä ja ohjelmistoasiantuntija LauriParikka, joka alusti osallistujille kattavasti ryhmäytymissivuista.

Omat sivut edistävät tiedonkulkua

Alaosaston (ryhmän jäsenellä) on käyttöoikeudet ja hän voi kirjoittaa etusivulle, kommentoida etusivun kirjoituksia ja lisätä viesteihin kuvia. Ryhmän ylläpitäjä voi kirjoittaa lisäksi tiedotteita, luoda tapahtumia, hallinnoida ryhmän tietoja ja jäsenten käyttöoikeuksia. Alaosastojen puheenjohtajilla ja sihteereillä on automaattisesti ylläpitäjäoikeudet. Puheenjohtaja tai sihteeri voi halutessaan antaa kenelle tahansa ryhmän jäsenelle ylläpitäjäoikeudet, mikäli jäsenellä on siihen tarvetta tai halua.

Etusivulle kerääntyy kaikkien välilehtien sisällöt, jotka voivat olla esimerkiksi tiedotteita, tapahtumia ja kuvia. Etusivulle voi kirjoittaa kysymyksiä, kommentteja, aloittaa keskustelun artikkeleista, lisätä koulutusmateriaalia tai mitä muuta tahansa, mitä ryhmäläinen haluaa jakaa samaan ryhmään kuuluvien kanssa.

Puheenjohtajatapaamisen keskustelussa tuli vahvasti ilmi se, että näitä sivuja on odotettu ja ne ovat todella tarpeelliset. Sivujen informatiivinen merkitys on alaosastoissa suuri (myös paikallisosastoissa). Alaosastoissa aletaan vähitellen siirtyä entistä enemmän sähköiseen viestintään, joten on tärkeää tutustua omiin ryhmiin ja niiden toimintoihin Fimnetissä.

Lue myös

Tuotepäällikkö Maria Nissilän mukaan haastavinta alkuvaiheessa on ollut ryhmäytymistoimintojen yksityiskohtien hiominen. -Ryhmäytymissivut on rakennettu muokattaviksi, joten palaute on tärkeää, jotta voimme parantaa ryhmien toiminnallisuuksia, kertoo Nissilä.

Yhteystiedot ajan tasalle

Jäsenet on automaattisesti lisätty Lääkäriliiton jäsenrekisteristä löytyvien tietojen mukaisiin ryhmiin.

- On siis tärkeää päivittää omat yhteystiedot Tietoni-palvelussa, jotta tiedot ovat ajantasaiset myös Fimnetissä, Nissilä korostaa.

- Rohkeasti käyttämään ja tutustumaan eri ala- ja paikallisosastojen sivuihin! Sivut eivät rikkoudu tai mene epäjärjestykseen, vaikka sattuisi tekemään kommentointeja väärin. Ryhmien etusivulle voi esimerkiksi kirjoittaa kysymyksiä kollegoille. Voit luoda oman ryhmän haluamastasi aiheesta ja virittää omassa verkostossa keskustelun aktiiviseksi, kannustaa Fimnetin tuotepäällikkö Maria Nissilä.

Käyttöohjeet: www.fimnet.fi/kaytto-ohjeet/ryhmaytyminen

Lisätietoa: maria.nissila@laakariliitto.fi, puh. 050 301 6684

Lääkäriliitto Fimnet Lääkärilehti Potilaanlaakarilehti Lääkäripäivät Lääkärikompassi Erikoisalani Lääkäri 2030