Heistä kuullaan vielä
Lääkärien kollegiaalisissa yhteisöissä toimimisen peruskivi muurataan jo opiskeluaikana. Usein opiskeluaikojen vaikuttajat nousevat merkkipaikoille myös lääkärijärjestöissä. Ketkä ovat tulevaisuuden järjestövaikuttajia? Lääkärilehti kysyi asiaa kandiseuroilta.
Pirkka Pekkarinen, 27
Kansanedustajaksi asti?
Kuudennen vuoden lääketieteen kandi Helsingin yliopistosta (HY). Lääkäriliiton valtuuskunnan jäsen 2009-. Nuorten lääkärien yhdistyksen (NLY) valtuuskunnan jäsen 2009-. Suomen Medisiinariliiton (SML) tiedottaja 2007-2008. HY:n kliinis-teoreettisen laitoksen johtoryhmässä 2007-2009.
Huhtikuussa lääketieteen lisensiaatiksi Helsingin yliopistosta valmistuva 27-vuotias Pirkka Pekkarinen on aina ollut kiinnostunut yhteisiin asioihin vaikuttamisesta. Tästä huolimatta hän onnistui välttelemään ainejärjestön luottamustoimia opintojen ensimmäiset neljä vuotta.
- Tiesin, että järjestöhommat imaisevat minut mukaansa nopeasti ja halusin keskittyä opintoihin ja tutkimukseen, väitöskirjaa immunologiasta valmisteleva Pekkarinen sanoo.
Opiskeluilta jäävän energian Pekkarinen kanavoi kandiseuran speksiin toimien talousvastaavana, catering-tiimin pomona sekä lavalla näyttelijänä ja laulajana. Sanavalmis mies toimi myös laulunjohtajana vuosijuhlissa ja sitseillä.
Aktiivinen ja rohkeasti uusia aloitteita tekevä kandi kuitenkin huomattiin, ja vuonna 2007 häntä pyydettiin Suomen Medisiinariliiton tiedottajaksi.
- Parin vuoden pestin jälkeen tuli tunne, että tätä toimintaa pitää jatkaa jossakin yhteisössä ja NLY:n paikallisosasto tuntui järkevältä paikalta. Sieltä tuntui luonnolliselta jatkaa Lääkäriliittoon, liiton valtuuskuntaan marraskuussa valittu Pekkarinen kertoo.
Vaikka 1980-luvulla syntynyt sukupolvi kanavoi usein vaikuttamishalunsa organisoidun järjestötyön sijaan suoraan kansalaistoimintaan, lääkärien edunvalvonnan jatkuvuudesta Pekkarinen ei ole huolissaan.
- Nousevia nuoria järjestövaikuttajia kyllä on. Se on pakottava mekanismi: jos emme itse valvo etujamme, niitä ei valvo kukaan ja sitten meitä viedään.
Tuleva vaikuttajapolvi eroaa Pekkarisen mukaan aiemmasta ainakin vähemmän urakeskeisestä ajattelusta. Lääkäriliiton pitäisikin Pekkarisen mukaan siirtää painoa palkkaedunvalvonnasta työolojen valvomiseen ja potilasturvallisuuteen.
Perustelluista mielipiteistään arvostusta saanut Pekkarinen haluaa aina ymmärtää myös vastapuolen perusteluja. Tarvittaessa ajatuksensa mielipidekirjoituksiksi muotoileva Pekkarinen nojaa faktoihin, eikä koskaan lähetä tekstejä eteenpäin ennen kuin on nukkunut yön yli.
Kumpaakin näkökantaa Pekkarinen haluaa ymmärtää myös vuokralääkärikysymyksessä. Siinä hän näkee sekä hyvää että huonoa: vuokratyöfirmat pystyvät tarjoamaan joustavuutta, mutta niiden mukana on tullut eettisiä ongelmia.
- Vuokratyö on ajan trendi muillakin aloilla ja vuokratyövoima etenkin päivystyksissä on tullut jäädäkseen. Siihen on suhtauduttava mahdollisuutena, ei uhkana. Kuntien pitäisi vain oppia paremmin kontrolloimaan sopimuksia.
Tällä hetkellä Pekkarista sapettaa ns. eurolääkäriasetus.
- Jos lääkärit pakotetaan kuntien palkkalistoille, siitä hyötyvät ne terveyskeskukset, joissa ei panosteta koulutukseen. Niihin, joissa ohjaus ja koulutus on järjestetty, löytyy muutenkin lääkäreitä. Asetusta perustellaan hyvillä asioilla, kuten nuoren lääkärin tukemisella ja kouluttamisella, mutta sen kaavailtu toteuttamistapa on puhdasta työvoimapolitiikkaa ja tulee toimimaan näiden perustelujen vastaisesti.
Seuraava askel Pekkarisen luottamusmiesputkessa voisi olla lääkärijärjestöjä laajempi yhteiskunnallinen vaikuttaminen - ainakin opiskelukollegoiden mielestä. Helsingin lääketieteellisestä valmistuva vuosikurssi järjesti äänestyksen siitä, kuka heistä olisi tulevaisuudessa menestyvä kansanedustaja. Pekkarinen voitti äänestyksen ylivoimaisesti. Itse nuori vaikuttaja kokee puoluepolitiikan vieraana.
- Ennen kaikkea haluan olla lääkäri. Vaikuttamiseen olen valmis käyttämään aikaa, mutta se tulee ammatin ohella.
Jenni Holmström, 25
Johtamiskoulutus aliupseerikoulusta
Neljännen vuoden lääketieteen kandi Tarton yliopistosta. TaSLO ry:n varapuheenjohtaja 2009-2010, hallituksen jäsen 2006-2008. SML:n hallituksen jäsen 2009-2010. Lääkärilehden vuoden kirjoitus -toimikunnan jäsen 2009-2010. TaSLO ry:n lehden Caput Lignumin päätoimittaja 2008-.
Siroa ja hillityn huolitellusti meikattua Jenni Holmströmiä ei voi kuvitella ensi näkemältä armeijan vihreisiin. 25-vuotias lääketieteen opiskelija on kuitenkin käynyt aliupseerikoulun.
- Armeijaan meno oli tietoinen ratkaisu. Halusin kokeilla rajojeni ylittämistä. Samalla halusin käyttää johtajakoulutuksen hyödykseni, reservin kersantti sanoo.
Upinniemen varuskunnassa Holmström toimi oppilaskunnan hallituksen sihteerinä ja kurssijulkaisuvastaavana. Kiinnostus luottamus- ja järjestötoimintaan oli herännyt partiossa vuosia aiemmin.
- Aktiivisuus on jäänyt partiosta päälle. On helppo jäädä sivustakatsojaksi, mutta paljon mukavampi on olla oman toiminnan kautta mukana syvemmin sisällä yhteisössä. Tykkään järkätä tapahtumia ja toimintaa muille.
Ideoimis- ja kehittämiskyvyistään kiitelty Jenni Holmström aloitti heti opintojensa alussa Tarton yliopistossa lääketiedettä ja hammaslääketiedettä opiskelevien suomalaisten ainejärjestön TaSLOn hallituksessa. Parhaillaan hän toimii järjestön varapuheenjohtajana ja TaSLOn lehden Caput Lignumin päätoimittajana. Medisiinariliiton hallituksessa on menossa toinen vuosi.
- SML:n hallituksen kautta tuon edunvalvontaviestejä Tarttoon, sillä lääkärintyötä koskevat muutokset koskettavat yhtä lailla meitä.
Holmströmin mukaan järjestötehtäviin ajautuu tietynlaisia ihmisiä.
- He antavat itsestään jotain pyyteettömästi, ja ovat valmiita tekemään asioita itsensä ja yhteisön hyväksi.
Holmström uskoo, että nykyinen järjestötyö antaa hyvän pohjan olla työelämässäkin aktiivinen. Vielä hän ei ole varma, mitä se voisi käytännössä tarkoittaa.
- Lähiajan tavoitteena on asettua TaSLOn puheenjohtajaehdokkaaksi tänä keväänä. Katsotaan sitten, mihin virta vie. Paikallistason vaikuttaminen on varmasti eniten se oma juttuni.
Viiden vuoden kuluttua tulevaisuuden järjestövaikuttaja toivoo työelämän tarjoavan tarvittavia joustoja ja kollegan positiivista kannustusta ja tukea.
- Lääkärillä pitää olla vapaus valita itselleen houkuttelevin vaihtoehto tehdä työtä. Miksi lääkärin pitäisi olla jatkuvasti linjan päässä, vaikka ei ole päivystäjä? Työhön panostaminen ei tarkoita kokonaisvaltaista koko elämästä luopumista.
Toni Seppälä, 27
Kuopiolainen verkostonrakentaja
Kuudennen vuoden lääketieteen kandi Itä-Suomen yliopistosta. Lääkäriliiton valtuuskunnan jäsen 2009-. Duodecimin hallitus, opiskelijaedustaja 2009-. NLY:n eduvalvontavaliokunta 2008-. SML:n hallitus 2006-2007. SLL:n edunvalvontavaliokunnan tarkkailujäsen 2006-2007. Kuopion lääketieteen opiskelijoiden KuoLO ry:n puheenjohtaja 2006-2007. Ehdolla Duodecimin valtuuskuntaan 2010.
Kuopion lääketieteen opiskelijoiden ainejärjestöllä KuoLOlla on ollut suuri merkitys 27-vuotiaan Toni Seppälän järjestövaikuttajan uralla.
- KuoLOssa huomasin, että asioihin pystyy vaikuttamaan ja järjestötoiminta on usein hauskaa. Sen avulla pystyy rakentamaan verkostoja, Seppälä sanoo.
KuoLOn puheenjohtajana Seppälä toi ainejärjestöön uudenlaista ajattelua, jossa asiat mietittiin ja laskettiin tarkkaan. Seppälän excel-taulukot ovatkin lähes legendaarisessa maineessa opiskelijakollegoiden keskuudessa. Seppälä sai ainejärjestössä paljon aikaan ja hankki muun muassa KuoLOn tilat järjestön omaan omistukseen.
Opiskelijavaikuttamisesta Seppälä on vähitellen siirtynyt valmiiden lääkäreiden luottamustehtäviin. Marraskuussa Seppälä valittiin Lääkäriliiton valtuuskuntaan ja vuoden alussa hän aloitti liiton talous- ja yksityissektorivaliokunnissa. Nuori vaikuttaja haluaa seurata yksityissektorivaliokunnassa erityisesti ostopalveluyritysten lääkärien edunvalvontaa.
- Liitto haluaa panostaa entistä enemmän vuokratyöasioiden seuraamiseen ja se tapahtuu mm. yksityissektorivaliokunnan kautta. On tärkeää seurata nuorten lääkärien työskentelyä yritysten kautta, koska alalla ei ole yhteisiä työehtoja eikä edunvalvonta ole koordinoitua, väitöskirjaa neurologian alalta tekevä Seppälä sanoo.
Seppälän luottamustoimien listaa katsoessa ihmetyttää, miten miehen aika riittää kaikkeen opintojen ja muun elämän ohella.
- Ajankäyttöön liittyy oleellisesti se, että työkalut ovat kunnossa. Sähköposteja seuraan kännykällä ja kannettava kulkee aina mukana, jotta pystyn tuottamaan tekstiä.
Järjestötoimijana Seppälä on huolissaan lääkärikunnan yhtenäisyydestä erityisesti sukupolvien välillä.
- Työnteko ja yhteisiin asioihin vaikuttaminen eivät ole enää keskeisin asia nuorten lääkäreiden elämässä. Tämä leimaa myös järjestötoimintaa. Uskon kuitenkin, että hyviä järjestötoimijoita riittää jatkossakin, sillä lääkärien kasvavasta joukosta löytyy hyviä tyyppejä.
Lääkäriliiton Seppälä toivoo kantavan jatkossa huolta muun muassa lääkäreiden täydennyskoulutuksesta.
- Osaamisen seuraaminen on säilytettävä lääkäreiden omissa käsissä ja vältettävä resertifikaation tulo Suomeen.
Harkituista mielipiteistään ja laajasta yleissivistyksestään tunnettu Seppälä on tarvittaessa antanut terveyspoliittisia neuvoja myös kotipaikkansa kansanedustajalle, mutta itseään hän ei näe tulevaisuudessa poliitikkona, vaan ennen kaikkea lääkärinä.
- Vaikuttaminen kiinnostaa, mutta politiikka sisältää paljon muuta, mikä ei houkuta. Paikallispolitiikasta valtakunnan politiikkaan on kivinen tie.
Tulevaisuudessa Seppälän tavoitteena on säilyttää innostus järjestötyöhön.
- Seinä on usein vastassa ja tappioihin on näissä hommissa jo tottunut. Siitä huolimatta toivon, että jaksaisin tehdä tätä työtä kollegoiden puolesta enkä tympääntyisi.
Myös heistä kuullaan vielä:
John Gästgifvars, 25
5. vuosikurssin kandi Helsingin yliopiston ruotsinkieliseltä linjalta. Medicinarklubben Thoraxin puheenjohtaja 2008, Thoraxin hallituksen jäsen 2007. SML:n hallituksen jäsen 2009. Terveystieteiden keskuskirjaston johtoryhmän jäsen 2008-2010. Finska Läkarsällskapetin hallitus 2008, opiskelijaedustaja. FLS:n ja Thoraxin yhteisen kiinteistön hallitus 2008-.
Johnista sanottua: Kahden kissan, Akselin ja Viljamin, isäntä tunnetaan Thoraxilla sekä aktiivisena järjestötoimijana että speksilavalla viihdyttäjänä, jolla on aina pilke silmäkulmassa. Jonin nauru kuuluu pitkälle Meilahden puistoissa, minkä vuoksi Jonin kanssa on hauska tehdä töitä.
Johanna Huida, 23
4. vuosikurssin kandi Helsingin yliopistosta. Toimii aktiivisesti Lääketieteen kandidaattiseuran (LKS) valtuuskunnassa. Ensimmäisenä opiskeluvuotenaan mm. edustajana LKS:n valtuuskunnassa, seuraavana vuonna LKS:n hallituksen virkailijana Helsingin yliopiston ylioppilaskunta (HYY) -vastaavana ja viime vuonna hallituksen pääsihteerinä. Helsingin lääketieteellisen tiedekunnan tiedekuntaneuvoston jäsen. Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan edustajistovaalien äänikuningatar 2007. Aktiivisesti mukana Nallelääkäriprojektissa, jonka vastaavana kehittänyt projektia ja innostanut uusia opiskelijoita mukaan toimintaan.
Johannasta sanottua: Ajoi HYY:ssä kunnioitettavalla innolla eteenpäin tärkeäksi katsomiaan asioita. Järjestötoiminta on vahva osa häntä. Omaa vahvoja mielipiteitä, jotka uskaltaa lausua. Ajaa rohkeasti eteenpäin myös asioita, jotka saavat aluksi vastarintaa. Ei säästele itseään hoitaessaan yhteisiä asioita. Jos huomaa unohtaneen hoitaa jonkin asian, Johanna on todennäköisesti jo hoitanut sen.
Ossi Kaijanen, 27
Valmistunut lääketieteen lisensiaatiksi syksyllä 2009 Oulun yliopistosta. Valmistumisen jälkeenkin näkyvä persoona Oulun lääketieteellisen killan (OLK) toiminnassa. OLK:n puheenjohtaja 2005, OLK:n hallituksen jäsen 2003-2006. NLY:n valtuuskunnan jäsen 2009-. NLY:n hallitus 2008-. NLY:n edunvalvontavaliokunnan jäsen 2008-. NLY:n Oulun paikallisosaston johtokunta 2006-. SML:n hallitus 2004-2006. Akavan opiskelijavaltuuskunnan jäsen 2005-2006. SLL:n valtuuskunnan varajäsen.
Ossista sanottua: Ossi on aina mukana! Aidosti innostunut yhteisten asioiden hoidosta ja vaikuttamisesta. Ikuinen tyyliniekka, jonka ahkerassa käytössä ovat facebook, iPod ja iPhone.
Iiro Karhiaho, 24
5. vuosikurssin kandi Tarton yliopistosta. Ensimmäinen SML:n puheenjohtaja ulkosuomalaisista kandiseuroista 2009, SML:n hallituksen jäsen 2008. Tarton Suomalaiset Lääketieteen Opiskelijat ry:n (TaSLO) hallituksessa 2005-, varapuheenjohtaja 2008-2009, TaSLOn lehden Caput Lignumin päätoimittaja 2007-2008. Tarton yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan tiedekuntaneuvoston jäsen 2007-. Lääkäriliiton koulutusvaliokunta, SML:n tarkkailijajäsen 2009.
Aktiivisesti luomassa suhteita myös virolaisiin opiskelijoihin ja tavannut näissä merkeissä mm. Viron lääkäriliiton ylintä johtoa sekä Viron sosiaali- ja terveysministerin.
Iirosta sanottua: Vahvuuksiin kuuluu vahva esiintymistaito, sanavalmius ja luontainen kiinnostus lääketieteen opiskelijoiden etujen ajamista kohtaan. Tulee etenemään järjestöaktiivina vielä pitkälle. Tulevaisuuden tavoitteet ovat vahvasti vaikuttamisessa, ehkä jopa eduskuntaan asti.
Satu Koskela, 22
4. vuosikurssin kandi Oulun yliopistosta. Oulun lääketieteellisen killan puheenjohtaja 2010-. Isäntäkollegion edustaja 2009. Kurssinsa emäntä opiskelun alusta alkaen.
Sadusta sanottua: Reipas, kekseliäs, innostava, oikea opiskelijayhteisön valopilkku. Todellista ainesta tulevaisuuden vaikuttajaksi: vastaa ennakkoluulottomasti haasteisiin ja innostaa muita.
Jukka Kuokkanen, 26
6. vuosikurssin kandi Itä-Suomen yliopistosta. SML:n puheenjohtaja 2010-, SML:n hallituksen jäsen 2009. Toiminut oman vuosikurssinsa isäntänä ja KuoLOn ainejärjestövaikuttajana koko lääketieteen opiskelujensa ajan.
Jukasta sanottua: Tuore järjestötoimija, jonka tehokkuus lähentelee hypomaniaa. Lupaa paljon ja yleensä tekee sen, mitä lupaa. Tulee olemaan hyvä, mihin tahansa ryhtyykin, jos tekee oikeita valintoja.
Senja Lindholm, 25
6. vuosikurssin kandi Helsingin yliopiston ruotsinkieliseltä linjalta. Medicinarklubben Thoraxin hallituksen puheenjohtaja 2007, lisäksi toiminut Thoraxin speksiemäntänä ja hallituksen talousvastaavana. SML:n hallitus 2008, jonka kautta edusti SML:ää NLY:n hallituksessa. Parhaillaan vaihdossa Karoliinisessa instituutissa Tukholmassa. Tulevaisuudessa kiinnostunut myös kansainvälisestä vaikuttamisesta.
Senjasta sanottua: Senjan puheenjohtajuuden aikana Thoraxin kerhotilasta alettiin pitää parempaa huolta vuosittaisten siivoustalkoiden voimalla. Houkutteli Sonja Piipon ehdolle HYY:n edustajistovaaleihin, joissa Thorax sai paikan edustajistossa ensimmäistä kertaa pitkään aikaan.
Tuomas Mäntykoski, 25
6. vuosikurssin kandi Tampereen yliopistosta. NLY:n valtuuskunnan jäsen 2009-, NLY:n koulutusvaliokunnan jäsen 07-. Toiminut SML:n hallituksessa 2007-2008. SML:n Kandin käsikirjan päätoimittaja 2008. Tampereen yliopiston ylioppilaskunnan TAMY:n edustajistossa vuodet 2006-2009. Lääketieteen laitoksen laitosneuvoston jäsen 2007. Lääkäriliiton tulevaisuustyöryhmän jäsen 2009.
Tuomaksesta sanottua: Hurmaavalla parrankasvullaankin erottuva mies on antanut myös näyttelijäntaitonsa useana vuonna kandiseuralaisten ihailtaviksi.
Sonja Piippo, 24
5. vuosikurssin kandi Helsingin yliopiston ruotsinkieliseltä linjalta. Medicinarklubben Thoraxin hallituksen varapuheenjohtaja 2008. HYY:n edustajiston jäsen 2008-2009. FiMSIC:n paikallisvirkailija 2006. Toiminut Medisiinariorkesteri Valkotakkien emäntänä, taloudenhoitajana ja sihteerinä. Akademiska damkören Lyranin sihteeri 2009. Toiminut Thoraxin laulunjohtajana ja speksissä esiintyjänä ja käsikirjoittajana. Parhaillaan vaihto-opiskelijana Strasbourgissa Ranskassa. Tulevaisuudessa haluaisi päästä SPR:n tai MSF:n kautta avustustöihin.
Sonjasta sanottua: Tunnetaan Thoraxin laululintuna ja speksiveteraanina. Ilopilleri, joka on aina kiinnostunut uusista kasvoista ja paneutunut opiskelijoiden velvoitteisiin ja mahdollisuuksiin. Sonja on edustanut Thoraxia HYY:n ylioppilaskunnassa moitteettomasti!
Matias Rantanen, 26
Valmistui Turun yliopistosta keväällä 2009 lääketieteen lisensiaatiksi. Toiminut TYY-terveeksi edustajiston riveissä ja puheenjohtajana vuosina 2006-2009 Turun yliopiston Ylioppilaskunnassa. Turun Lääketieteenkandidaattiseuran (TLKS) neuvoston jäsen 2005-2008. Kliinisteoreettisen laitosneuvoston jäsen 2007-2009. Jalka on jo jonkin aikaa ollut Suomen lääkäriseura Duodecimin oven välissä.
Outi Saarelainen, 27
Valmistunut lääketieteen lisensiaatiksi keväällä 2009 Oulun yliopistosta. Lääkäriliiton valtuuskunnan jäsen 2010-. NLY:n koulutusvaliokunnan jäsen 2010-, NLY:n valtuuskunnan varajäsen 2009-, NLY:n Oulun paikallisosaston jäsen 2008-. Oulun lääketieteellisen killan (OLK) emäntä v. 2006, isännistössä koko opiskeluajan, OLK:n valtuuston jäsen vuosina 2004-2007. Oulun yliopiston ylioppilaskunnan edustajiston jäsen vuosina 2004-2006, OY:n lääketieteellisen tiedekunnan tiedekuntaneuvoston jäsen vuosina 2005-2007.
Outista sanottua: Outi teki pyyteetöntä työtä koko opiskelijayhteisön eteen.
Laura Saarinen, 22
4. vuosikurssin kandi Tampereen yliopistosta. Tampereen Lääketieteen Kandidaattiseuran (TLK) puheenjohtaja 2008-2009, kulttuurivastaava 2007. Yliopistokollegion jäsen 2010-. Lääketieteen laitosneuvoston jäsen 2009- ja tiedekuntaneuvoston varajäsen 2009. Lääkäriliiton tulevaisuustyöryhmän jäsen 2009. NLY:n Tampereen paikallisosaston johtokunta 2009. Kolmena vuonna kandiseuran speksissä näytellyt ja tanssinut Laura ohjaa näytelmän tänä vuonna.
Laurasta sanottua: Laura on kaikkien TLK:laisten tuntema naama ja se ei johdu vain siitä, että hän toiminut ainejärjestömme puheenjohtajana. Tuonut kandiseuran toimintaan entistä enemmän järjestelmällisyyttä.
Terhi Savolainen, 24
6. vuosikurssin kandi Itä-Suomen yliopistosta. Toiminut Kuopion lääketieteen opiskelijoiden koulutus- ja sosiaalipoliittisena vastaavana sekä SML:n hallituksessa 2008-2009. Nykyään istuu mm. NLY:n hallituksessa ja Lääkäriliiton terveyshallinnollisessa valiokunnassa.
Terhistä sanottua: Tulee tekemään Lääkäriliitossa väsymättömän luottamushenkilön pitkän tien yhteisenä edunvalvojana. Hänellä ei ole koskaan liian kiire sanoakseen "kyllä".
Karolina Tuomisto, 27
5. vuosikurssin kandi Helsingin yliopistosta. Kansallinen ja kansainvälinen järjestövaikuttaja, jolla on laaja kontaktiverkosto lääkärijärjestöissä. Toiminut mm. FiMSIC:n (Finnish Medical Students' International Committee) tutkimusvaihtovirkailijana sekä aloittanut järjestökoulutustoiminnan FiMSIC:ssä ja paneutunut globaaleihin terveyskysymyksiin. Toiminut kansainvälisenä tutkimusvaihdon valiokunnan koordinaattorina FiMSIC:n kansainvälisessä kattojärjestössä IFMSA:ssa (International Federation of Medical Students' Associations) 2006-2007. Lääkärin Sosiaalinen Vastuu ry hallituksen jäsen 2010-. SML:n hallituksen jäsen 2008. Helsingin LKS:n valtuuskunnan jäsen 2005-2007 ja perustutkinnon suunnittelutoimikunnan jäsen.
Karolinasta sanottua: Ehdottomasti potentiaalinen järjestövaikuttaja sekä kansainvälisessä että kansallisessa järjestötoiminnassa. Karolinan kanssa on mukavaa ja innostavaa työskennellä!
Jetro Tuulari, 24
3. vuosikurssin kandi Turun yliopistosta. Ehtinyt olla monessa mukana, vaikkei vuosikursseja ole takana monta. Työskennellyt mm. Turun yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan opona sekä Turun Lääketieteenkandidaattiseuran (TLKS) hallituksessa opinto- ja ammattiasiainministerinä.
Riikka Vuorinen, 28
6. vuosikurssin kandi Turun yliopistosta. Toiminut kurssinsa isäntänä vuodesta 2004 lähtien sekä TLKS:ssa mm. korkeinta valtaa pitävässä neuvostossa. TYY-terveeksi edustajistoryhmän edaattori Turun Yliopiston Ylioppilaskunnassa 2010-, tiedekuntaneuvoston varsinainen jäsen, laitosneuvostojen varajäsenyyksiä.
Riikasta sanottua: Rakentavista mielipiteistään ja kantavista periaatteistaan tunnettu partiolainen.