Liitto toi­mii

Valtuuskunta päätti kevätkokouksensa

Hallitus sai evästystä tuleviin työehtosopimusneuvotteluihin.

Pekka Nykänen
Kuvituskuva 1
Pekka Nykänen

Valtuuskunta kokoontui yksipäiväiseen kokoukseensa etäyhteyksillä. Kokousta johtaa Marjo Parkkila-Harju.

Lääkäriliiton valtuuskunta on päättänyt varsinaisen kevätkokouksensa. Kokous oli nykykokoonpanon viimeinen. Uusi valtuuskunta valitaan kolmivuotiselle kaudelle alkusyksystä.

Lääkäriliiton hallituksen puheenjohtaja Tuula Rajaniemi esitti kokouksessa katsauksen alkuvuoden toimintaan.

Liitossa on Rajaniemen mukaan aloitettu strategian päivittäminen seuraavalle valtuuskuntakaudelle. Kuntavaaleissa on aiempaa voimakkaammin suunnattu voimia yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen ja ehdokkaita on saatu sitoutettua liiton Pelastetaan terveyskeskukset -kampanjan tavoitteisiin.

Koronarokotuksissa Lääkäriliitto on tukenut viranomaisten linjauksia. Rajaniemi toi kuitenkin esiin, että keskusteluissa on jatkuvasti muistutettu terveydenhuollon kantokyvyn olevan kiinni myös terveydenhuollon henkilöstön rokottamisesta.

Helmikuisen tauotuksen jälkeen sairaanhoitopiirien johdot ovat voineet päättää, minkä henkilökuntaryhmien rokottaminen on kantokyvylle kriittistä. Liitto on siksi pyrkinyt vaikuttamaan myös työnantajiin.

– Terveydenhuollon henkilöstöstä on onneksi jo yli puolet saatu rokotettua, Rajaniemi sanoi.

Valtuuskunta hyväksyi julkisen kannanoton, joka vaatii julkisen tutkimusrahoituksen nostamista kasvu-uralle. Lausuma on vastaus opetus- ja kulttuuriministeriön kaavailuille leikata tutkimusrahoitusta. Kehysriihessä sovitusta 35 miljoonan euron vähennyksestä valtaosa kohdistuu tieteeseen.

Lue myös

Valtuuskunta keskusteli myös neuvoa antavasti tulevasta työehtosopimuskierroksesta ja antoi evästystä neuvottelujen pohjaksi. Lisäksi vahvistettiin vuoden 2020 tilinpäätös.

Lääkäritalon peruskorjausta esitteli kiinteistöjohtaja Erkki Peiponen. Valmiina ovat kerrokset 6–9. Työn alla ovat 5. kerros sekä aula-, ravintola- liiketilat ensimmäisessä ja toisessa kerroksessa. Ne valmistuvat tämän vuoden aikana. Ensi vuonna remontin alle joutuvat kerrokset 3 ja 4.

Päivitetty 20.5.2021 klo 16.30. Lisätty kokouksen päättyminen ja loppuun kolme kappaletta iltapäivällä käsitellyistä asioista.

Kirjoittajat

Pekka Nykänen

Lääkäriliitto Fimnet Lääkärilehti Potilaanlaakarilehti Lääkäripäivät Lääkärikompassi Erikoisalani Lääkäri 2030