Terveydenhuolto

Apteekkari: On epäselvää, mitä terveyspalveluita voi apteekissa tarjota

Fimea on pyytänyt selvityksiä lääkärin ja hammaslääkärin vastaanotoista.

Maria Nummela
panthermedia

Apteekkari-lehden mukaan on epäselvää, millaisia terveyspalveluja apteekeissa voi tarjota.

Sairaanhoitajien on ollut mahdollista pitää vastaanottoa apteekkarien perustamissa terveyspisteissä. Useimmiten osakeyhtiömuotoisilla pisteillä on vastuulääkäri ja aluehallintoviraston lupa. Lisäksi apteekeilla on yhteistyökumppaneita, joiden kautta palveluita on järjestetty. Tällainen toiminta on ollut sallittua.

Kauniaisten apteekissa odotetaan Fimean kannanottoa siihen, voiko apteekin tiloissa toimia hammaslääkärin vastaanotto. Hammaslääkäri on saanut Valviralta aiemmin luvan ottaa vastaanpotilaita apteekin tiloissa, mutta sittemmin myös Fimea on pyytänyt toiminnasta selvityksiä.

Lue myös

Korpilahdella on puoletaan kokeiltu lääkärin vastaanottoa apteekin tiloissa. Myös tästä toiminnasta Fimea on lähettänyt selvityspyynnön apteekille. Toimintaa oli apteekin hoitohuoneessa, jossa työskenteli sekä sairaanhoitaja sekä lääkäriyrittäjä. Lääkäri päivysti apteekissa kerran viikossa neljä tuntia. Aluehallintovirasto oli tarkastanut tilat ja saanut luvan toimia apteekin tiloissa. Palvelu on tällä hetkellä jäissä.

Lehden mukaan Fimea ei ole vielä antanut asiassa ennakkopäätöstä eikä myöskään kommentoinut tapausta tai siihen liittyviä säädöksiä edes yleisellä tasolla.

Kirjoittaja

Maria Nummela

Lääkäriliitto Fimnet Lääkärilehti Potilaanlaakarilehti Lääkäripäivät Lääkärikompassi Erikoisalani Lääkäri 2030