Terveydenhuolto

Hanna Nohynek WHO:n strategisen rokotusasiantuntijaryhmän puheenjohtajaksi

Kolmen vuoden kausi tarjoaa aitiopaikan maailmanlaajuiseen vaikuttamiseen.

Maria Nummela

Pekka Sipola
Hanna Nohynek

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ylilääkäri Hanna Nohynek on valittu Maailman terveysjärjestö WHO:n strategisen rokotusasiantuntijaryhmän (WHO Strategic Advisory Group of Experts on Immunization, SAGE) puheenjohtajaksi.

Hän ollut ryhmän asiantuntijajäsenenä vuodesta 2020 ja toimii ryhmän varapuheenjohtajana ja koronarokotustyöryhmän puheenjohtajana. Puheenjohtajaksi hän siirtyy 2023. Kausi kestää kolme vuotta.

Lue myös

– Tehtävä on haastava ja mielenkiintoinen ja antaa mahdollisuuden kehittää sitä rokotusohjelmien tietoon pohjaavan päätöksenteon traditiota, jota WHO:ssa ja Suomessakin on pyritty noudattamaan koko 2000-luvun ajan, Nohynek kertoo tiedotteessa .

SAGE muodostuu 15 asiantuntijajäsenestä, jotka edustavat laajasti rokottamiseen ja tarttuvien tautien ehkäisyyn keskittyviä tieteenaloja sekä eri maanosia. Ryhmän tehtävänä on neuvoa WHO:ta parhaan tieteellisen näytön pohjalta kysymyksissä, jotka koskevat globaaleja ja alueellisia rokotusstrategioita ja -ohjelmia sekä rokotteiden kehittämistä.

Kirjoittaja

Maria Nummela

Lääkäriliitto Fimnet Lääkärilehti Potilaanlaakarilehti Lääkäripäivät Lääkärikompassi Erikoisalani Lääkäri 2030