Terveydenhuolto

Helsingin yliopisto alkaa kouluttaa terveydenhuollon kehittämisen maistereita

Ohjelman avulla pyritään vastaamaan etenkin Uudenmaan alueen sote-alan osaajapulaan.

Sari Kosonen

Ari Aalto
Maisteriohjelman avulla pyritään parantamaan etenkin Uudenmaan alueen sosiaali- ja terveysalan osaajien kouluttautumismahdollisuuksia.

Helsingin yliopiston lääketieteellisessä tiedekunnassa alkaa ensi syksynä uusi terveydenhuollon kehittämisen maisteriohjelma.

Koulutus antaa pätevyyden suunnittelu-, kehittämis-, tutkimus- ja johtamistehtäviin.

Maisteriohjelma on suunnattu alan kehittämisestä kiinnostuneille opiskelijoille, joilla on soveltuva ammattikorkeakoulu-, terveystieteiden kandidaatin tai muun terveysalan tutkinto. Tavoitteena on luoda sote-alalle uralla etenemisen mahdollisuuksia ja edistää sitä, että terveydenhuoltoon saadaan lisää kliinisen työn ja tutkivan kehittämisen osaajia.

Terveydenhuollon kehittämisen maisteriohjelman laajuus on 120 opintopistettä. Opetus on maksutonta, ja opetuskieliä ovat suomi ja ruotsi. Koulutuksen ensimmäinen hakuaika on maaliskuussa 2023. Opintoja voi myös suorittaa jo ennen tutkinto-oikeutta maksullisina jatkuvan oppimisen opintoina.

Tutkinto koostuu moduuleista, joista opiskelija voi valita itselleen sopivat opinnot. Tarjolla on esimerkiksi kliinisen hoitotieteen, väestön terveyden sekä sosiaali- ja terveysalan johtamisen vaihtoehtoja. Syventävien opintojen vaiheessa opiskelija voi valita kursseja lääketieteellisen tiedekunnan tarjonnasta.

Lue myös

Osan opinnoista voi suorittaa työn ohella. Vähintään 50 opintopistettä tutkinnosta suoritetaan verkko-opintoina. Opintoihin kuuluu myös lähiopintojaksoja. Jos opiskelija työskentelee jo valmiiksi terveydenhuollossa, maisteriohjelman oppeja on mahdollista soveltaa käytäntöön omassa työssä. Esimerkiksi tutkielman tekeminen omalla työpaikalla on mahdollista.

Tulevat terveystieteiden maisterit saavat valmiudet työskennellä vaativissa terveydenhuollon asiantuntijatehtävissä. Valmistuneet voivat myös pätevöityä opettajiksi. 

Kirjoittajat

Sari Kosonen

Lääkäriliitto Fimnet Lääkärilehti Potilaanlaakarilehti Lääkäripäivät Lääkärikompassi Erikoisalani Lääkäri 2030