Terveydenhuolto

Mika Salminen vaihtaa tehtävää THL:ssä

Salminen aloittaa syyskuussa hyvinvointivaikuttajat-osaston johtajana.

Ulla Toikkanen
Harriet Järf/THL

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen terveysturvaajat-osaston johtaja Mika Salminen aloittaa 1. syyskuuta hyvinvointivaikuttajat-osaston johtajana. Määräaikainen tehtävä päättyy elokuun 2027 lopussa. 

Hyvinvointivaikuttajat-osasto seuraa ja edistää väestön terveyttä, hyvinvointia ja toimintakykyä. Lisäksi osasto tutkii ja tukee eri väestöryhmien yhdenvertaisuutta ja osallisuutta sekä kehittää niitä tukevia menetelmiä ja palveluja. Osastolla myös tutkitaan ja arvioidaan sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujärjestelmän toimivuutta.

Hyvinvointivaikuttajat on THL:n suurin osasto työntekijämäärältään. Siellä toimii noin 400 asiantuntijaa ja tutkijaa.

Koronakriisin keskellä

Salminen on tullut tunnetuksi koronakriisin hoidosta vastaavana johtajana. Hän on toiminut nykyisessä tehtävässään terveysturvaajat-osastolla noin kymmenen vuotta ja työskennellyt suurimman osan uraansa infektiotautien torjunnan eri tehtävissä kotimaassa ja ulkomailla.

Lue myös

– Koronakriisi on ollut hyvin poikkeuksellista aikaa, eikä se hevin unohdu. Vaikka kriisiin liittyi paljon epävarmuutta ja huolta, Suomi yhteiskuntana osoitti voimansa. Kaikki tahot tarttuivat toimeen ja tekivät, mitä piti. Tämän valossa en enää ihmettele, että tuppaamme sijoittumaan kärkiryhmään erilaisissa hyvinvointia koskevissa maavertailuissa, Salminen kertoo tiedotteen mukaan.

Kirjoittaja

Ulla Toikkanen

Lääkäriliitto Fimnet Lääkärilehti Potilaanlaakarilehti Lääkäripäivät Lääkärikompassi Erikoisalani Lääkäri 2030