Terveydenhuolto

"On tää vaan niin huippua!"

Maarit ja Teemu Hult sekä muut Team Rynkebyn polkijat ovat edenneet sunnuntain ja keskiviikon välissä Saksan Lyypekistä Wegbergiin jatkuvassa, yli 30 asteen helteessä.

Hanna Kauppinen
Maarit Hult

Team Rynkebyn mukana Pariisiin polkevat mikkeliläiset Maarit ja Teemu Hult Järvi-Suomen joukkueineen ovat edenneet jo Travemundesta Lyypekin kautta Walsrodeen ja Emsdetteniin Saksassa. Jatkuva, vähintään 30-asteinen helle ei ole menoa haitannut.

Pariskunta kertoo ryhmän ja reissun kuulumisia Instagram-kanavallaan #keltaisellapyorallapariisiin.

Hultit kertovat Instagram-videolla, että sunnuntaina ajettiin 166 kilometriä Lyypekistä Walsrodeen 30 asteen keskilämpötilassa. Enimmillään lämpö nousi jopa 36 asteeseen.

Maanantaina illansuussa Maarit Hult toteaa, että takana on 189 kilometrin päiväpolkeminen. Aamulla lähdettiin Walsrodesta pienessä tihkusateessa, mutta päivän aikana sää selkeni, aurinko alkoi paistaa ja taas oltiin lähes 30 asteen helteessä. Illaksi saavuttiin Emsdetteniin.

– Tänään vaihdettiin Teemun kanssa paikkoja eli Teemu toimi joukkueen medicin roolissa ja ajoi kapteenin kanssa ryhmän viimeisenä, ja minä olin navigaatiovastaavana eli ohjeistin ryhmää kääntymisissä ja matkanteossa navigaattorin perusteella, Maarit Hult selvittää videolla.

On tää vaan niin huippua!, pariskunta kirjoittaa päivityksensä lopuksi.

Tiistai-illaksi keltapaidat etenivät Alankomaiden rajan tuntumassa sijaitsevaa Saksan Wegbergiin, josta Teemu Hult lähetti videotervehdyksen.

Lue myös

– Edelleen oli hellepäivä. Hyvin hidasta ja hankalaa etenemistä, koska oli paljon kaupunkeja ja risteyksiä, ja letka pysähteli monta kertaa. Mutta oli myös monia todella makeita pätkiä. Ajoimme ydinvoimalan vierestä ja menimme lautalla joen yli ja ajelimme luonnonsuojelualueiden läpi. Muuten aika köykäisesti kulkee, mutta kuumuus vie kyllä mehut, Teemu Hult kertoi videolla.

Parhaillaan letka etenee kohti Belgiaa.

Lääkärilehti seuraa Maarit ja Teemu Hultin Team Rynkeby -reissua, joka päättyy Pariisiin tulevana lauantaina.

Kirjoittaja

Hanna Kauppinen

Lääkäriliitto Fimnet Lääkärilehti Potilaanlaakarilehti Lääkäripäivät Lääkärikompassi Erikoisalani Lääkäri 2030