Terveydenhuolto

Pohjois-Pohjanmaa aloittaa yt-neuvottelut

Suunnitelmat liittyvät säästöohjelmaan, jonka toteutumista valtiovarainministeriö seuraa.

Tiiamari Pennanen
Teija Soini
Oulun yliopostollinen sairaala on osa säästökuurille joutunutta Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialuetta.

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue aloittaa yt-menettelyn 26. helmikuuta. Menettelyssä neuvotellaan alueen tuottavuus- ja taloudellisuusohjelman vaikutuksista ja vaihtoehdoista henkilöstön edustajien kanssa.

Suunnitelmat avataan julkisuuteen vasta neuvotteluesityksen antamisen jälkeen 20. helmikuuta. Samana päivänä pidetään myös infotilaisuus hyvinvointialueen henkilöstölle.

– Meillä ei valitettavasti ole mahdollista vastata yksittäisiä toimenpidesuunnitelmia koskeviin tiedusteluihin tässä vaiheessa, mutta järjestämme suunnitelmiin liittyviä infotilaisuuksia yhteistoimintamenettelyn käynnistyttyä ennen päätöksentekoa, toteaa hyvinvointialuejohtaja Ilkka Luoma tiedotteessa.

Tuottavuus- ja taloudellisuusohjelmaa on valmisteltu loppuvuoden ajan. 90 miljoonan euron säästöohjelma on ollut edellytys hyvinvointialueen lainanottovaltuudelle. Valtiovarainministeriö seuraa ohjelman toteutumista säännöllisesti.

Lue lisää: Varsinais-Suomi sai yt:t päätökseen – uusista ei vielä päätetty

Luoma kertoo Kalevalle , että yt-neuvotteluissa ei tähdätä irtisanomisiin vaan uudistamiseen. Se voi tarkoittaa Luoman mukaan muutoksia työn tekemisen ehtoihin ja paikkoihin.

Kirjoittaja

Tiiamari Pennanen

Lääkäriliitto Fimnet Lääkärilehti Potilaanlaakarilehti Lääkäripäivät Lääkärikompassi Erikoisalani Lääkäri 2030