Terveydenhuolto

Rovaniemen kaupungille huomautus hoitoonpääsyn ongelmista

Aluehallintovirasto: Puutteellisiin resursseihin ei voi vedota.

Tiiamari Pennanen

Adobe/AOP

Rovaniemen kaupunki on saanut huomautuksen Lapin aluehallintovirastolta. Huomautus koskee perusterveydenhuollon hoitoonpääsyn ongelmia.

Avin mukaan kaupunki on laiminlyönyt perusterveydenhuollon järjestämisvastuutaan eikä ole riittävän nopeasti korjannut palvelussa huomaamiaan ongelmia.

Avi huomauttaa, että kaupungin on seurattava perusterveydenhuollon palveluiden saatavuutta. Lisäksi potilaille on ilmoitettava hoitoonpääsyn ajankohta, kun he ottavat yhteyttä. Heitä ei voi jättää jonoon odottamaan ilmoitusta vastaanottoajasta tai pyytää ottamaan uudelleen yhteyttä ajan saadakseen.

Huomautuksen taustalla on huhtikuussa saatu epäkohtailmoitus, jonka mukaan Rovaniemen terveysasemilla ei ollut riittävästi lääkäriaikoja.

Lue myös

Kaupungilta saadun selvityksen mukaan sillä ei ole ollut riittäviä henkilöstöresursseja. Lisäksi potilastietojärjestelmästä ei saada tarpeeksi luotettavasti tietoja hoitoon pääsystä.

Avi toteaa, että kunta ei voi vedota puutteellisiin resursseihin. Laki velvoittaa kunnat varaamaan riittävästi resursseja terveydenhuollon palveluihin. Jos hoitoa ei voida antaa itse säädetyssä ajassa, tulee se hankkia muualta.

Kirjoittajat

Tiiamari Pennanen

Lääkäriliitto Fimnet Lääkärilehti Potilaanlaakarilehti Lääkäripäivät Lääkärikompassi Erikoisalani Lääkäri 2030