Terveydenhuolto

Soteri korvaa aiemmat rekisterit

Rekisteriin kootaan perustiedot kaikista yksityisistä ja julkisista sote-palveluntuottajista sekä yksityisistä varhaiskasvatuksen palveluntuottajista.

Ulla Toikkanen
Adobe/AOP

Perustiedot kaikista yksityisistä ja julkisista sote-palveluntuottajista sekä yksityisistä varhaiskasvatuksen palveluntuottajista kootaan uuteen Soteri-rekisteriin. Se toimii myös valvontatiedon rekisterinä. Käyttöön se tulee Valviran mukaan vuoden 2024 alussa.

Soterin tiedot palvelevat Valviran ja aluehallintovirastojen sekä useiden sidosryhmien tiedontarpeita. Tietoja voivat hyödyntää myös sote-palveluja käyttävät asiakkaat.

Soterin toimittajaksi on valittu Fujitsu Finland Oy.

Tavoitteena on tehdä Soterista asiakaslähtöinen sähköinen palvelu, joka kerää yhteen rekisteriin kattavat, yhdenmukaiset ja ajantasaiset tiedot kaikista palveluntuottajista.

Lue myös

Soteri korvaa aiemmat erilliset rekisterit, ja käyttöönoton jälkeen tietoja ylläpidetään vain Soterissa. Tämä helpottaa niin palveluntuottajien kuin viranomaistenkin asiointia. 

Soteri on myös tärkeä osa Valviran digitaalisten palvelujen laajentamista ja hallitusohjelman digitalisaation edistämisen ohjelmakokonaisuutta.

Kirjoittaja

Ulla Toikkanen

Lääkäriliitto Fimnet Lääkärilehti Potilaanlaakarilehti Lääkäripäivät Lääkärikompassi Erikoisalani Lääkäri 2030