Terveydenhuolto

THL lopettaa Twitterin käytön

Twitteristä on tällä hetkellä hyvin vähän hyötyä viranomaisviestinnän käytössä, sanoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen viestintäjohtaja Marjo Loisa.

Ulla Toikkanen
Adobe/AOP

Johtaja Mika Salminen mainitsi Tieteen päivien Asiantuntijat ja tutkijat mediavelhoina -paneelissa Helsingissä perjantaina, että THL lopettaa Twitterin käytön. Myös Helsingin Sanomat kertoi sunnuntaina asiasta.

THL on toistaiseksi lopettanut organisaatiotilin @THLorg aktiivisen käyttämisen, toteaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen viestintäjohtaja Marjo Loisa Lääkärilehdelle.

Hänenmukaansa sitä käytetään vain yksittäistapauksissa kuten häiriötilanteissa, jolloin viesti täytyy saada leviämään hyvin nopeasti.

– Twitteristä on tällä hetkellä hyvin vähän hyötyä viranomaisviestinnän käytössä. Esimerkiksi julkaisujemme kommenttikentissä levitetään erittäin paljon ja järjestelmällisesti disinformaatiota, eikä Twitter tarjoa sen estämiseen kunnollisia työkaluja. Suurin osa somepäivystäjämme työajasta menee asiattomien kommenttien läpikäymiseen, mikä ei ole tarkoituksenmukaista.

Lue myös

Yhteiskunnalliseen keskusteluun soveltuvat Loisan mukaan ylipäätään paremmin henkilökohtaiset tilit kuin kasvoton organisaatiotili.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksella ei ole Twitter-tilillään mitään uniikkia sisältöä, vaan kaikki sama viestintämateriaali julkaistaan useissa muissa kanavissa.

– Sosiaalisen median kanaviemme seuraajamäärät nousivat huomattavasti pandemian aikana, ja sama nouseva trendi on jatkunut. Panostamme edelleen Instagramiin, Facebookiin ja LinkedIniin, joissa vuorovaikutus on merkityksellistä ja rakentavaa. Lisäksi viestimme muun muassa verkkopalvelussamme.

Kirjoittaja

Ulla Toikkanen

Lääkäriliitto Fimnet Lääkärilehti Potilaanlaakarilehti Lääkäripäivät Lääkärikompassi Erikoisalani Lääkäri 2030