Jäsen

Lääkäripäivien parhaat palkittiin

Koulutuspalkinnon sai Duodecimin järjestämä kurssi johtamisesta.

Sari Kosonen
Kimmo Brandt
– Tuntuu tosi hienolta saada tämä tunnustus, sanoi koulutuspalkinnon vastaanottanut Duodecimin pääsihteeri Päivi Metsäniemi. Palkinnon jakoi Lääkäripäivien ohjelmaryhmän puheenjohtaja Clas-Göran af Björkesten. Kukat ojensi Lääkäriliiton koulutuskoordinaattori Terhi Hulkko.

Lääkäripäivien koulutuspalkinto annettiin kurssille Ihmisten kokoinen johtaminen terveydenhuollossa, jonka järjestäjänä oli Suomalainen Lääkäriseura Duodecim. Palkinnon suuruus on tuhat euroa.

Lääkäripäivien ohjelmaryhmä piti kurssia visuaalisesti hyvin rakennettuna. Sessiossa oli interaktiivisuutta, relevanttia substanssia ja osaamista sen ilmaisemiseen. Käsiteltävät asiat olivat suoraan sovellettavissa käytäntöön, perusteltiin valintaa.

– Johtamiseen kohdistuu terveydenhuollossa nyt paljon paineita, joten koulutukselle on tarvetta. Työnohjaaja Jari Ylitalo antoi kurssin osallistujille käytännön työkaluja johtamiseen. Viestinä oli, että johtaminen ei ole mitään taikuutta – ihmisen kokoinen johtaminen riittää, kertoi Duodecimin pääsihteeri Päivi Metsäniemi .

Palkintojenjakotilaisuus järjestettiin Lääkäritalossa 29. huhtikuuta.

Kahdelle kurssille kunniamaininnat

Lääkäripäivien suosituin kurssi Avohoidon ortopediaa ja traumatogiaa palkittiin kunniamaininnalla. Kurssi sai kaikkiaan 548 osallistujaa: 298 läsnäosallistujaa,138 striimin seuraajaa ja 112 tallennekatselijaa. Kurssin järjestivät Suomen Ortopediyhdistys ja Traumatologiyhdistys.

Kunniamaininnan sai myös Potilasvakuutuskeskuksen järjestämä Vältä potilasvahingot -kurssi. Se sai osallistujilta parhaan kurssipalautteen: keskiarvon 3,7 asteikolla 1­–4.

Kimmo Brandt
Kunniamaininnan Lääkäripäivien suosituimmasta kurssista vastaanottivat Eero Hirvensalo ja Jan Lindahl, ja parhaasta kurssipalautteesta Lasse Rämö ja Elina Muukkonen. Kuvassa keskellä koulutuspalkinnon vastaanottanut Päivi Metsäniemi. 

– Suuret kiitokset kaikille Lääkäripäivien kurssien järjestäjille ja luennoitsijoille. Kurssit olivat kauttaaltaan laadukkaita, kehuu Lääkäriliiton koulutuskoordinaattori Terhi Hulkko .

Ohjelmaehdotuksia ensi vuoden Lääkäripäiville kerätään 7.­–26. toukokuuta.

Lue lisää: Lääkäripäivien ohjelmaehdotuksia kerätään toukokuussa

Kirjoittaja

Sari Kosonen

Lääkäriliitto Fimnet Lääkärilehti Potilaanlaakarilehti Lääkäripäivät Lääkärikompassi Erikoisalani Lääkäri 2030