Koulutuksia 51-52/2023

Merimieslääkäri ja merenkulku, pätevöittävä peruskurssi

18. - 19.9.2024, Helsinki, Jäänmurtaja ja Työterveyslaitos, Topeliuksenkatu 41b

Paikka
Jäänmurtaja ja Työterveyslaitos, Topeliuksenkatu 41b
, Helsinki
Järjestäjä
Työterveyslaitos
Kohderyhmä
Merimieslääkärin pätevyyttä hakevat lääkärit, soveltuu myös päivityskoulutukseksi jo aiemmin merimieslääkärihyväksynnän saaneille lääkäreille. Jos kurssilla on tilaa, voidaan koulutukseen ottaa myös muita merenkulkijoiden terveydenhuollossa toimivia terveydenhuollon ammattilaisia (terveydenhoitajat, työfysioterapeutit, työpsykologit) Huom! Liikenne- ja viestintävirasto (Traficom) ei voi hyväksyä merimieslääkäriksi 1.7.2018 jälkeen lääkäriä, jolla ei ole soveltuvan alan erikoislääkärin oikeuksia ja joka ei ole toiminut ennen 1.7.2018 merimieslääkärin toimessa. Soveltuvana erikoisalana voi pitää esim. työterveyshuoltoa, yleislääketiedettä, sisätauteja, kardiologiaa tai neurologiaa. Siirtymäsäännökset mahdollistavat erikoistumattoman lääkärin hyväksymisen merimieslääkäriksi vain, jos hän on toiminut merimieslääkärin tehtävissä ennen lain voimaantuloa.
Hinta
790 e + alv 0 %, laskutetaan
Osanottajia
25
Lisätietoja
Päivi Miilunpalo Ylilääkäri p. 043 8258 287, s-posti: paivi.miilunpalo@ttl.fi
Ilmoittautuminen
30.8.2024 mennessä.
www.ttl.fi/koulutuskalenteri, s-posti: koulutusinfo@ttl.fi
Ohjelma

Tavoitteet:

Liikenne- ja viestintävirasto (Traficom) hyväksyy hakemuksesta koulutuksen suorittaneen lääkärin merimieslääkäriksi enintään viideksi vuodeksi laivaväen lääkärintarkastusten tekemistä varten (Laki liikenteen palveluista 320/2017). Myös Traficomin hyväksynnän aiemmin saaneen merimieslääkärin on päivitettävä merimiesterveydenhuollon ja laivatyön sopivuusarvioinnin asiantuntemustaan. Merimieslääkärin hyväksynnän uudistaminen edellyttää, että merimieslääkäri on ylläpitänyt asianmukaisesti osaamistaan ja osallistunut täydennyskoulutukseen.

Ohjelma:

Koulutuksessa käsitellään laivatyön terveydellisiä vaatimuksia, alustyöolosuhteiden erityispiirteitä sekä laivaväen lääkärintarkastuksen suorittamista kansainvälisten ja kansallisten määräyksien ja ohjeiden valossa. Harjoitellaan terveydellisen soveltuvuuden arviointia tapausesimerkkien kautta. Koulutukseen sisältyy myös koulutuspäiviä edeltävästi suoritettavat ennakkotehtävät ja ohjelmamateriaaleihin perustuva tentti.

Lääkäriliitto Fimnet Lääkärilehti Potilaanlaakarilehti Lääkäripäivät Lääkärikompassi Erikoisalani Lääkäri 2030