1. Lääkärilehti
  2. Ajassa
  3. RAY:n monopoliasemasta odotetaan ratkaisuesitystä
Ajan­kohtai­sta 25/1999 vsk 54 s. 2953

RAY:n monopoliasemasta odotetaan ratkaisuesitystä

EY:n tuomioistuimelta odotetaan syyskuun loppupuolella ratkaisuesitystä kysymykseen Raha-automaattiyhdistyksen monopoliasemasta. Peruspalveluministeri Eeva Biaudet totesi jo alkukesästä sosiaali- ja terveysministeriön valmistelevan suunnitelmaa siltä varalta, että RAY:n monopoliasema joudutaan purkamaan.

Raha-automaattiyhdistys jakaa pelien tuotosta sosiaali- ja terveysalan järjestöille avustuksina vuosittain vajaat kaksi miljardia markkaa. Biaudet sanoi alkukesästä Talous-Sanomien haastattelussa, että summa voitaisiin kerätä esimerkiksi veroina Suomen pelimarkkinoille tulevilta yrityksiltä.

Asiaa on käsitelty sosiaali- ja terveysministeriön, valtiovarainministeriön ja sisäministeriön neuvotteluissa.

- Järjestöjen asema on tarkoitus turvata tavalla tai toisella, sanoo ylitarkastaja Matti Pulkkinen sosiaali- ja terveysministeriöstä.

Pulkkinen muistuttaa, että EY:n tuomioistuin saattaa antaa myös päätöksen, joka ei vielä selvennä asetelmaa lopullisesti.

Lue myös

Kaksi EY:n tuomioistuimen julkisasiamiestä on päätynyt kahdessa rahapelitoiminnan yksioikeutta koskevassa tapauksessa toisistaan poikkeaviin näkemyksiin. Italialainen julkisasiamies Antonio La Pergola antoi viime keväänä RAY:n kannalta kielteisen ratkaisuehdotuksen.

Jos EY:n tuomioistuimen päätöksessä määritellään vain periaatteet, joiden mukaan Vaasan hovioikeuden pitäisi tehdä ratkaisu, prosessi mahdollisine valituksineen saattaa kestää varsin kauan.

RAY:n monopoliaseman selvittely lähti liikkeelle kolme vuotta sitten, kun yksityiset automaattiyrittäjät katsoivat sen rikkovan EU-lainsäädäntöä ja asia tuli vireille Jyväskylän käräjäoikeudessa.

Etusivulla juuri nyt

Liitossa
Asiakkaat, potilaat ja pelisäännöt

Hämmentyneenä olen seurannut presidentti Trumpin koronan hoitotoimia, kirjoittaa Minna Kaarisalo.

Ajassa
Korona vaikutti lasten rokotuksiin

Pikkulasten rokotuksia annettiin keväällä vähemmän kuin viime vuonna.

Tieteessä
Vaihdevuosioireiden erotusdiagnostiikka

Tärkeimmät erotusdiagnostiikassa huomioitavat sairaudet ovat uniapnea ja kilpirauhasen toimintahäiriö.

Ajassa
Vastalääke ry aikoo laajentaa uusille paikkakunnille

Yhdistys on saanut 61 000 euron apurahan.

Tieteessä
Alzheimerin taudin ja työuupumuksen välillä yhteys?

Sairauksien taustalta löytyi osin samoja geenejä.