• Minna Pihlava

Sosteri tavoittelee tekonivelleikkauksia Coxan avulla

Itä-Savon sairaanhoitopiiri on solminut aiesopimuksen tekonivelsairaala Coxan kanssa tavoitteenaan jatkaa tekonivelleikkauksia Savonlinnan keskussairaalassa.

Sosteri päätyi ratkaisuun, kun neuvottelut työnjaosta Etelä-Savon Essoten kanssa eivät johtaneet Sosterin toivomaan tulokseen.

Savonlinnassa tehdään vuosittain noin 300 tekonivelleikkausta, mutta keskittämisasetuksen mukaan sairaalassa pitää tehdä vähintään noin 600 tekonivelleikkausta, jotta ne saavat jatkua.

Coxa-yhteistyön avulla Sosteri tavoittelee 600–1000 tekonivelleikkausta Savonlinnaan. Ajatuksena on, että tunnettu brändi houkuttaa potilaita Savonlinnaan aiempaa laajemmalta alueelta.

Sosterin johtajaylilääkärin Panu Peitsaron mukaan keskittämisasetus uhkaa viedä neljäsosan Savonlinnan noin 2000 kirurgisesta toimenpiteestä.

Lisää aiheesta

Tämä toimii teoriassa
Eihän näin voi käydä terveydenhuollolle
Keski-Uudellamaalla aloitti Suomen suurin sote-kuntayhtymä

Kirjoittajat
Minna Pihlava
minna.pihlava@laakarilehti.fi

Lisää aiheesta

Uusimmat

Luetuimmat

Uusimmat | potilaanlaakarilehti.fi

Etusivulla juuri nyt

Työssä
Raudanpuute ilman anemiaa - Miten ferritiiniarvoa tulkitaan?

Plasman ferritiinipitoisuuden mittaus on elimistön rautapitoisuuden perusseulontakoe. Sen tulkinta ei ole kuitenkaan aina helppoa.

Ajassa
Kuntodoping jää helposti huomaamatta

Kuntodoping on tuttu ilmiö myös lapsettomuusongelmista kärsivien pariskuntien kanssa työskentelevälle naistentautien erikoislääkäri Varpu Rannalle.

Työssä
Raudanpuute ilman anemiaa - Miten ferritiiniarvoa tulkitaan?

Plasman ferritiinipitoisuuden mittaus on elimistön rautapitoisuuden perusseulontakoe. Sen tulkinta ei ole kuitenkaan aina helppoa.

Liitossa
Kenen kuuluu maksaa Kanta-palveluista?

Yksi Lääkäriliiton eduskuntavaalitavoitteista on siirtää Kanta-palveluiden käyttö­kustannukset valtiolle.

Pääkirjoitus
Hoivakotiin kuuluu lääkäri

Pitääkö huonokuntoisen ja muistisairaan ikäihmisen lähteä hoivakodista terveysasemalle päästäkseen lääkäriin? kysyy Pekka Nykänen.

Liitossa
Vastaanotto kuuluu potilaalle

– Tilastointi on järkevää vain, jos dataa käytetään toiminnan kehittämiseen, kirjoittaa Katri Männikkö.

Tieteessä
Akuutin umpilisäketulehduksen hoidossa tarvitaan tarkempia diagnooseja

Varjoainetehosteisella tietokonetomografiatutkimuksella saavutettiin erinomainen diagnostinen tarkkuus riippumatta radiologin kokemuksesta.

Tiedepääkirjoitus
Suorat antikoagulantit muuttivat hoitoa

Antikoagulaatiohoitoa käyttää yhä suurempi joukko potilaita, joilla on taustalla hankalia perussairauksia ja käytössä lukuisia muita lääkkeitä.