Ajan­kohtai­sta

Sote-alan koronarokotuspakko etenee

Lääketieteellisen syyn vuoksi rokottamaton voisi esittää enintään 72 tuntia vanhan koronatestin tuloksen.

Anne Seppänen
Kuvituskuva 1
Adobe/AOP

Hallitus esittää tartuntatautilakiin uutta väliaikaista pykälää, jonka perusteella sosiaali- ja terveydenhuollon työntekijöiltä voisi edellyttää koronarokotusten ottamista.

Tartuntatautilakiin esitetyn pykälän 48a perusteella sote-työnantaja voisi vain erityisestä syystä käyttää asiakkaiden ja potilaiden kanssa työskentelyyn työntekijää, jolla ei ole riittävää suojaa koronatautia vastaan. Sääntelyä sovellettaisiin myös virkamiehiin ja viranhaltijoihin.

Sote-alan työnantajalla olisi velvollisuus huolehtia, ettei henkilöstö aiheuta hoidettaville tartunnan vaaraa.

Jos henkilöllä on lääketieteellinen syy sille, ettei hän voi ottaa koronarokotetta, hän voisi työskennellä esitettyään enintään 72 tuntia aikaisemmin otetun koronatestin negatiivisen tuloksen.

Ensisijaisesti tarjotaan muita töitä

Esitys antaisi työnantajalle oikeuden käsitellä työntekijöiden koronarokotussuojaa tai sairastettua koronatautia koskevia terveystietoja.

Lue myös

Jos työntekijä ei ole ottanut rokotteita tai sairastanut tautia, työnantajan olisi tarjottava hänelle ensisijaisesti muuta työsopimuksen mukaista työtä. Jos tällaista ei ole tarjolla, työntekijälle olisi tarjottava muuta työtä. Jos sopivaa työtä ei ole tarjolla tai työntekijä ei suostu vastaanottamaan sitä, työnantajalla ei olisi palkanmaksuvelvollisuutta.

Muutokseen esitetään kuukauden siirtymäaikaa, mutta työnantajan oikeus tietojen käsittelyyn tulisi voimaan heti. Säännös tulee voimaan mahdollisimman pian ja sen on tarkoitus olla voimassa vuoden 2022 loppuun saakka.

Kirjoittajat

Anne Seppänen

Lääkäriliitto Fimnet Lääkärilehti Potilaanlaakarilehti Lääkäripäivät Lääkärikompassi Erikoisalani Lääkäri 2030