1. Lääkärilehti
  2. Ajassa
  3. Suomalaiset vammaistyön järjestöt esittäytyvät REHA-messuilla
Ajan­kohtai­sta 27/1999 vsk 54 s. 3246

Suomalaiset vammaistyön järjestöt esittäytyvät REHA-messuilla

Vammaisten, pitkäaikaissairaiden ja vanhusten apuvälinemessut järjestetään Düsseldorfissa kymmenennen kerran 3.- 6.11. 99. Messuille tulee 900 näytteilleasettajaa 25 maasta. Messuja tukee yli 100 vammaistyön järjestöä ja laitosta. Suomi on nyt mukana järjestäjien kutsumana kumppanuusmaana, ja sen vuoksi kansalaisjärjestöt esittelevät osuuttaan Suomen sosiaalipolitiikassa ja kuntoutuksessa. Suomalaiset vammaistyön järjestöt ja laitokset näyttävät esimerkiksi, miten uusi informaatioteknologia tuo uusia ulottuvuuksia vammaisten palveluihin.

Messujen yhteydessä järjestetään vammaisille ja kuntoutusalan asiantuntijoille keskustelufoorumi, jonka aiheina ovat jokapäiväiseen elämään liittyvät ongelmat ja ammatilliset kysymykset. Messujen kanssa samaan aikaan on Düsseldorfissa AAATE 99 -kongressi, joka käsittelee kuntoutus- ja apuvälineteknologian kehittämistä. Kongressissa pohditaan mm. sitä, kuinka perinteiset kuntoutusvälineet ovat kehittyneet ja miten multimediaa voitaisiin soveltaa kuntoutukseen ja vammaisten avustamiseen.

REHA-messut esittelevät tänä vuonna ensimmäistä kertaa vammaisille sopivaa matkailua. Messuilla on esillä myös mm. älykäs asunto, johon on suunniteltu vammaisille sopivia sisustusratkaisuja.

Lue myös

Etusivulla juuri nyt

Ajassa
Korona tyhjensi luentosalit

Periaatteessa kaikki on muuttunut, kertoo Lauri Salaja.

Ajassa
”Vastaamon tietomurto on herätys terveydenhuollolle”

Terveydenhuollon tietoturvaa pitää jatkuvasti arvioida, sanoo Lääkäriliiton terveyspoliittinen asiantuntija Lauri Vuorenkoski.

Ajassa
Lääkärilehti voi myöhästyä

Lääkärilehden postitus myöhästyi keskiviikkona.

Kolumni
Osaamattomuuden ylistys

Kukaan ei osaa, eikä voi osata kaikkea, kirjoittaa Miila Halonen.

Pääkirjoitus
Kollegiaalisuus ulottuu myös verkkoon

Kollegiaalisuusohjeet velvoittavat meitä käyttäytymään toisiamme kohtaan asiallisesti, kirjoittaa Jan Schugk.

Ajassa
Viikko täyttyi etäluennoista ja kloonauksesta

Lääkärilehti seuraa Ronja Vaaraman ­lääketieteen opintoja.