Ajan­kohtai­sta

Tiimimallin kehittäjä sai Vuoden nuorisopsykiatrinen teko -palkinnon

Suo­men nuo­ri­sop­sy­kiat­ri­nen yhdis­tys myönsi palkinnon Kirsi Ylisaarelle.

Minna Pihlava
Kuvituskuva 1
Johannes Tervo

Nuorisopsykiatri Kirsi Ylisaari Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiristä on saanut Vuoden nuorisopsykiatrinen teko -palkinnon.

Tunnustuksen myönsi Suomen nuorisopsykiatrinen yhdistys. Palkinnon perusteena oli Ylisaaren keskeinen rooli kuntien työntekijöiden kanssa kehitetyn tiimityömallin kehittämisessä ja toteuttamisessa.

Palkinto julkistettiin webinaarina järjestetyillä Nuorisopsykiatrian päivillä 15. huhtikuuta.

Suomen nuorisopsykiatrinen yhdistys on jakanut Vuoden nuorisopsykiatrinen teko -palkinnon vuodesta 2014. Yhdistys kerää ehdotuksia jäseniltä, ja saajan päättää hallitus, kertoo yhdistyksen puheenjohtaja Kirsi-Maria Haapasalo-Pesu. Palkittu saa kunniakirjan lisäksi tuhat euroa.

Nuorisopsykiatri käy kunnissa

Lääkärilehti kirjoitti Etelä-Pohjanmaan nuorisopsykiatrian tiimityömallista marraskuussa.

Vuonna 2016 aloitettu malli on pienentänyt selvästi nuorisopsykiatrian lähetteiden määrää.

Lue myös

Keskussairaalan nuorisopsykiatrian erikoislääkäri viettää kunnassa kerrallaan yhden päivän, useimmiten joka toinen viikko. Päivään sisältyy kahden tunnin tiimipalaveri ja tapaamisia nuorten ja perheiden kanssa.

Palavereihin osallistuu kouluterveydenhuollon työntekijöitä, opettajia ja sosiaalityöntekijöitä Käsiteltävät aiheet voivat liittyä esimerkiksi masennukseen, koulupoissaoloihin, käytöshäiriöihin tai syömishäiriöihin.

Kirjoittajat

Minna Pihlava

Lääkäriliitto Fimnet Lääkärilehti Potilaanlaakarilehti Lääkäripäivät Lääkärikompassi Erikoisalani Lääkäri 2030