Lehti 35: Ajan­kohtai­sta 35/2018 vsk 73 s. 1851

Valtuuskunnan vaalien ehdokasmäärä nousi

Tuomas Keränen

Lääkäriliiton valtuuskunnan vaaleihin lähti ehdokkaaksi yhteensä 417 lääkäriä. Ehdokaslistat ovat runsaampia kuin kolme vuotta sitten edellisissä vaaleissa.

– Olemme erittäin iloisia ehdokasmäärästä. Määrä on yli tuplaantunut viime vaaleista ollen nyt 94, sanoo toimitussihteeri Päivi-Maarit Luukkonen Suomen yleislääkärit GPF ry:stä.

Erikoislääkäreillä ehdokkaiden määrä on myös kasvanut. Yhteinen vaalirengas työterveyslääkäreiden kanssa sai kasaan ehdokkaita 126.

– Määrä on paljon parempi kuin viimeksi, jolloin ehdokkaita oli 92. Työterveyslääkäreitä asettui ehdolle nyt 22, kertoo SELY:n Tuija Kuusmetsä.

Seniorilääkäreiden puheenjohtaja Taito Pekkarinen on tyytyväinen tulokseen, vaikka omaan tavoitteeseen ei päästykään. Kolme vuotta sitten ehdokkaita oli 56. Nyt ehdokaslistalla komeilee 60 nimeä.

– Silmämääräisesti vilkaistuna puolet on uusia kasvoja ja puolet vanhoja. Arpa on heitetty, Pekkarinen toteaa.

Nuorten Lääkärien Yhdistyksessä ehdokkaita saatiin kasaan 137. Määrä laski hieman kolmen vuoden takaisesta. Tuolloin ehdokkaita oli yhdeksän enemmän.

Lue myös

– Olemme todella tyytyväisiä ehdokasasetteluun. Mukaan lähti paljon uusia kasvoja, jotka toivottavasti lähtevät innolla vaalityöhön ja NLY:n sekä sitä kautta Lääkäriliiton toimintaan, sanoo pääsihteeri Marika Poutiainen.

Lääkäriliitossa ylintä päätösvaltaa käyttää 60-jäseninen valtuuskunta, joka määrittelee liiton toiminnan suuntaviivat ja strategian, hyväksyy talousarvion ja valitsee liiton puheenjohtajat sekä hallituksen jäsenet. Valtuuskunnan vaalin ehdokasasettelu päättyi viime perjantaina.

Lääkäriliitto Fimnet Lääkärilehti Potilaanlaakarilehti Lääkäripäivät Lääkärikompassi Erikoisalani Lääkäri 2030