Verkonnostaja
Lääkäreistä joukkoviestimissä on tällä palstalla puhuttu ennenkin. Jatketaan harjoituksia, sillä aihe puhuttaa Fimnetin palstoilla muutamastakin näkökulmasta. Lääkäri esiintyy uutisissa useimmiten asiantuntijan roolissa. Kuvio toistuu samalla tavoin kerrasta toiseen: toimittaja kyselee, lääkäri vastaa, ja lehdessä lukee lääkärin sanoma toimittajan suodattamana. Joskus lääkärillä voi olla tarve saada asiansa julki ilman journalistista portinvartijaa, ja toisinaan lääkäri joutuu julkisen ruodinnan kohteeksi tyystin asiatta ja ansiotta.
Keskustelupalstan julkaiseminen valikoiden -säikeessä Edunvalvonta-palstalla pohditaan lääkäreiden painavimpien mietteiden saattamista julkisiksi tiedotusvälineiden käyttöön. On havaittu, että Fimnet-palstoilla on painavia ja yhteiskunnallisesti merkittäviä puheenvuoroja. Jos painavaa asiaa on jaettavaksi asti, palstalla aloitettua julkaisupaikan pohtimista kannattaa jatkaa. Yksittäinen lääkäribloggaaja voisi hyödyntää muun kollegakunnan asiantuntemusta ja sen tavoittamiseksi Fimnet-palstoja crowdsourcing-työkaluna. Termiä on suomennettu ontuvasti ainakin joukkoistamiseksi. Siinä yksilö valjastaa laajemman yhteisön osallistumaan tehtävän tekemiseen.
Terveyspalveluja tarjoavien yritysten verotuksesta - tai näkökulmasta riippuen verottamattomuudesta - keskustellaan Etiikka-palstan säikeessä Lääkäriasemat lähettää verorahamme Cayman-saarille? Koska verot lähtevät lähestulkoon kaikkien selkänahasta, veroasiat ovat kiinnostavia uutisoitavia, ja siispä niistä kirjoitetaan lehdissä auliisti. Koska suuri osa Lääkärilehden lukijoista työskentelee vähintään osa-aikaisesti samaisissa yhtiöissä, kirjoitanpa niistä itsekin. Erikeskusteluissa on nostettu lääkäriasema hankalaksi termiksi, sillä ammattikunta joutuu verokeskustelussa taasen heikkoon valoon. Nyt säikeessä keskustellaan muun muassa siitä, mikä on laillisen ja moraalisesti oikean ero. Sekä siitä tulisiko lääkärin pohtia mihin hänen työnsä taloudellisia tuottoja käytetään.
Mitä aiemmin käsiteltyyn bloggaamiseen tulee, voi hyvinkin olla korkea aika, että lääkäreiden ääni kuuluisi veroasian ympärillä käytävässä keskustelussa mahdollisimman laaja-alaisesti. Julkisuudessa yhden osapuolen vaikeneminen ei tarkoita sitä, etteivätkö muut siitä keskustelisi.