Verkonnostaja
Joskus lääkärille voi tulla asiaa oman työyhteisön ulkopuolelle. Silloin asian jakaminen Fimnet-palstalla tavoittaa ainakin verkkoon aktivoituneet kollegat. Effica 4.1 -keskustelu on osoitettukin osuvasti ja juhlavalla vivahteella Lääkärikunnalle. Työterveyshuollon erikoislääkäri vinkkaa, että edellämainitun potilastietojärjestelmän otsikointijärjestystä kannattaa miettiä tarkasti, sillä muuten elo käy turhan hankalaksi. Kannattaa käydä katsomassa, jos Effican kanssa työskentelee. Keskustelua kannattaa jatkaa paikallisilla huomioilla. Onnistumisia kannattaa jakaa, mutta joskus kollegakunnalle voi olla kaikkein hyödyllisintä, kun oikein rehellisesti kerrotaan miten jokin homma meni pieleen. Efficaa ruoditaan myös Keskustelutaulun säikeessä eResepti ja Effica.
Koko kollegakuntaa potilaineen palvelee myös konsultaatiotaulun keskustelusäie Liikkeellä olevia infektioita. Kenties kansallisen potilastietoarkiston kylkiäiseksi kääräistään aikanaan laboratoriotutkimusten tuloksista reaaliajassa kansallista infektiodataa tuottava osio. Siihen asti palvelkoon keskustelutaulu näissä tarpeissa.
Kyllä maalla on mukavaa, sanotaan useammastakin suusta keskustelussa Taas se alkaa. Säikeessä puhutaan lähtökohtaisesti säästöistä terveydenhuollossa, mutta se sisältää muutaman mielenkiintoisen väitteen: Yliopistosairaalat pitävät töissä enemmän erikoislääkäreitä kuin tarve vaatisi ja samaan aikaan keskussairaalat kärvistelevät lääkäripulassa. Onko näin useammankin mielestä?
Keskustelutaulun säie Miten menee terveyskeskuslääkärillä Helsingissä, Tampereella, Kuopiossa tai Oulussa? on vuosien mittaan tallettanut keinoja lisätä terveyskeskustyön mielekkyyttä. Keskustelu on virinnyt myös saneluiden konekirjoittamisesta. Espoossa lääkärit naputtelevat itse sairauskertomusmerkinnät. Yksityissektorillakin käytäntö on ilmeisesti yleisesti Espoon mallia. Onko jossain saatu lisää tehoa tai mielekkyyttä lääkäreiden työarkeen joko luopumalla sanelemisesta tai ottamalla se käyttöön?