Koulutuksia 43-44/2023

Mountain Medicine, Retkikuntalääketieteen kenttäkurssi

12. - 28.4.2024, Nepal, Katmandu-Mt Everest Base Camp

Paikka
Nepal, Katmandu-Mt Everest Base Camp
,
Järjestäjä
Expedition Medics Finland
Kohderyhmä
Kurssi on suunniteltu terveydenhuollon ammattilaisille, lääkäreille, terveyden- ja sairaanhoitajille, jotka osallistuvat erilaisten retkikuntien toimintaan, antavat ohjausta ja neuvontaa tällaisille tai hoitavat potilaita maastossa ja kenttäoloissa ja ovat kiinnostuneet vuoristovaelluksista tai toiminnasta korkeassa ilmanalassa, vuoristoissa ja erilaisissa vuoristokiipeilyretkikunnissa.
Erikoisala
Infektiosairaudet, Keuhkosairaudet ja allergologia, Liikuntalääketiede, Työterveyshuolto, Yleislääketiede, Akuuttilääketiede
Hinta
3 700 e + alv 24 %. Ilmoittautuneille lähetetään maksuohjeet erikseen. Ennakkovarausmaksu 1000 e maksettava viimeiseen ilmoittautumispäivään mennessä.
Osanottajia
12
Lisätietoja
Heikki Karinen
Ilmoittautuminen
30.11.2022 mennessä.
www.expedition-medics.fi/yhteydenotto
Ohjelma

Kurssi alkaa luentokoulutuksella Helsingissä 3.2.2024 luento-osuudella ja jatkuu kenttäkurssina Nepalissa 12.4.-28.4.2024.

Kurssin aikana vaelletaan kevyen päivärepun (5-10 kg) kanssa Mount Everestin perusleiriin ja takaisin. Kurssin aikana kokeneemmilla vuoristovaeltajilla on mahdollisuus osallistua Lobuche Peakin valloitukseen (6147 m). Kurssilaisilta edellytetään kohtuullista kuntoa (kuntovaatimus 3/5) ja kykyä kävellä 10-15 km päivässä n. 10 kg repun kanssa.

Kurssin opetus sisältää mm. seuraavat aihekokonaisuudet: Retkikuntalääkärin ja/tai lääkintävastaavan tehtävät, riskinarviointi, rokotukset, hypotermia ja kylmävammat, lämpösairaudet ja vammat, yleiset retkikunnissa esiintyvät sairaudet ja niiden hoitolinjat, lääkintä- ym. varusteet, ravitsemus, potilaan tilan arviointi ja hoito erämaaolosuhteissa, toimintakyvyn ylläpito vuoristo-olosuhteissa, vuoristotauti ja sen hoito, nesteytys ja desifiointimenetelmät, matkailijan ripuli, improvisoidut sidonta- ja lastoituskeinot, trauman hoito, sydänkohtaus erämaassa, salamaniskuvammat, iho-ongelmat ja niiden hoito vuoristo-olosuhteissa.
Opetus toteutetaan luentojen, tapausesimerkkien, pienryhmäkeskustelujen sekä käytännön harjoittelun avulla.

Lääkäriliitto Fimnet Lääkärilehti Potilaanlaakarilehti Lääkäripäivät Lääkärikompassi Erikoisalani Lääkäri 2030