Hallituksen kokous 12. ja 13.12.2003: Uudet vastuualueet Mikkeli ja Vaasa
Lääkäriliiton hallituksen asettaman paikallisorganisaatiotyöryhmän selvityksen mukaan nykyinen paikallisosastoverkosto on hyvä säilyttää ennallaan, elleivät jonkin alueen lääkärit tee aloitetta osastonsa sulauttamisesta tai lakkauttamisesta. Paikallisosastoja ohjataan toimimaan nykyistä aktiivisemmin ja niille tarjotaan apua tilaisuuksien järjestämisessä sekä ideoinnissa. Toimisto laatii kausittain ajankohtaislistan aiheista ja asiantuntijoista, jotka ovat lupautuneet puhujiksi paikallisosastojen kevät- ja syyskokouksiin.
Alueellisia luottamusmiestapaamisia ja yhteisiä koulutustilaisuuksia paikallisosastojen kanssa jatketaan. Paikallisosastoille annetaan myös paremmat mahdollisuudet toimia entistä tehokkaammin.
Aluepäällikköjärjestelmän toiminta turvataan ja laajennetaan. Aluepäälliköt vastaavat alueensa lakkosuunnittelusta ja toimivat lakon aikana aluelakkopäällikkönä. Työrauhan aikana he toimivat liiton edustajina. Aluepäälliköt järjestävät alueelliset luottamusmiespäivät yhdessä liiton toimiston kanssa. He toimivat paikallisosastojen ja luottamusmiesten tukena sekä yhdyshenkilöinä. He ovat myös järjestövaliokunnan jäseniä.
Hallitus päätti kahden uuden vastuualueen perustamisesta. Uudet vastuualueet ovat Mikkeli ja Vaasa. Mikkelin alueeseen kuuluvat Etelä-Karjalan, Kymenlaakson, Etelä-Savon ja Itä-Savon sairaanhoitopiirit kokonaan eli Etelä-Karjalan, Imatran, Kotkan, Kouvolan, Mikkelin ja Savonlinnan paikallisosastot. Vaasan alueeseen kuuluvat Kristiinankaupungin, Vaasan, Pietarsaaren ja Ahvenanmaan paikallisosastot.
Paikallisorganisaatiotyöryhmän puheenjohtajana toimi liiton varapuheenjohtaja Kaisa Nissinen-Paatsamala, jäseninä paikallisosaston puheenjohtaja ja luottamusmies Jarmo Anttila, valtuuskunnan jäsen ja paikallisosaston puheenjohtaja Jukka Suhonen, paikallisosaston puheenjohtaja Tuija Tallila, aluepäällikkö Outi Vanha-Kämppä, järjestöpäällikkö Erkki Laakso ja sihteerinä järjestösihteeri Mirkka Tilander.
Toimistolle uusi johtosääntö
Hallitus asetti työryhmän arvioimaan ennakolta jononpurkutyöryhmän Valtakunnallisilla Lääkäripäivillä julkaisemaa ohjelmaa. Työryhmän tehtävänä on myös tunnistaa lääkärikunnan kannalta merkitykselliset asiat ja suunnitella liiton vastauksia edellä mainittuihin asioihin. Lisäksi sen tulee toteuttaa kampanja, jotta liiton näkökohdat pääsevät esiin. Tähän tarkoitukseen hallitus budjetoi 30 000 euroa.
Työryhmän jäseniksi nimettiin Pekka Anttila, Santero Kujala, Taito Pekkarinen, Markku Äärimaa ja Anne-Maj Aunula.
Liiton toimiston uusi johtosääntö on hyväksytty ja se tulee voimaan ensi vuoden alusta. Samalla muutettiin apulaistoiminnanjohtajan toimi varatoiminnanjohtajan toimeksi, neuvottelupäällikön toimi edunvalvontajohtajan toimeksi, koulutuspäällikön toimi koulutusjohtajan toimeksi, talouspäällikön toimi talousjohtajan toimeksi, apulaisneuvottelupäällikön toimi neuvottelupäällikön toimeksi, apulaistalouspäällikön toimi talouspäällikön toimeksi ja tiedotuspäällikön toimi viestintäpäällikön toimeksi.
Lääkärien koulutuskalenterin toimittaminen arviointineuvostolle
Lääkäriliitto ja Duodecim ovat vuonna 1982 tehneet sopimuksen yhteistyöstä lääkärien koulutuskalenterin toimittamiseksi ja julkaisemiseksi. Kalenteri on julkaistu kahdesti vuodessa Lääkärilehden liitteenä. Koulutuskalenteri on myös internetissä.
Hallituksen mukaan kalenterin toimittaminen ja julkaiseminen siirretään lääkärien ammatillisen kehittämisen arviointineuvoston tehtäväksi.
Lääkäriliiton ja Journalistiliiton yhteinen tiedotussuositus
Liiton hallitus hyväksyi tiedotussuositustyöryhmän esityksen päivitetystä Suomen Lääkäriliiton ja Suomen Journalistiliiton yhteisestä tiedotussuosituksesta. Siinä otettiin uusina asioina kantaa erityisesti teksti- ja piilomainontaan sekä haastattelupalkkioihin. Edellinen tiedotussuositus on vuodelta 1999.
Lääkärikuoro MediCantolle myönnettiin 5 000 euron määräraha levyn tekemistä varten. Levy tulee sisältämään eri maista sekä kirkollisia että maallisia lauluja, joita kuoro on laulanut toimintansa aikana.