1. Lääkärilehti
  2. Liitossa
  3. Kollegiaalisuusohjeet on päivitetty
Liitto toi­mii 1-2/2020 vsk 75 s. 65

Kollegiaalisuusohjeet on päivitetty

Lääkäriliiton kollegiaalisuus­ohjeiden tarkoituksena on pitää yllä ­arvonmukaista henkeä ja hyvää kollegiaalisuutta sekä asiallista ja hyviä tapoja ­korostavaa käytöstä ­lääkärikunnan keskuudessa. Lääkäriliiton valtuuskunta hyväksyi uudistetut ohjeet ­syyskokouksessaan 14.12.2019.

Lääkäriys yhdistää kaikkia työnkuvaltaan yhä monimuotoisemman profession jäseniä. Kollegiaalisuus on yhteistyötä potilaan parhaaksi ja koko lääkärikunnan hyväksi.

Kollegiaalisuusohjeet koskevat kaikkia lääkäreitä ja lääketieteen opiskelijoita riippumatta asemasta tai muista seikoista. Ohjeita sovelletaan riippumatta missä yhteydessä lääkärit keskenään kohtaavat tai toimivat, mukaan lukien vuorovaikutus tiedotusvälineissä ja sosiaalisessa mediassa. Ohjeiden periaatteita tulee noudattaa myös tehtäessä potilasasiakirjoihin merkintöjä sekä laadittaessa tai käsiteltäessä lähetteitä, lausuntoja tai muita asiakirjoja.

Kollegiaalisuusohjeet löydät liiton verkkosivuilta osoitteesta www.laakariliitto.fi > Lääkärin tietopankki > Kuinka toimin lääkärinä

Lue myös

Kirjoittajat
Sari Kosonen

Etusivulla juuri nyt

Kolumni
Potilaan aika

Ehkä huokaisen väärässä kohtaa tai katson huolestuneen näköisesti potilaan laboratoriovastauksia, kirjoittaa Reetta Huttunen.

Ajassa
Uusi Lastensairaala paransi perheiden tyytyväisyyttä

– Hoidon perhekeskeisyys ja vanhempien läsnäolo toteutuvat nyt uudella ­tavalla, sanoo Lasten ja nuorten sairauksien linjajohtaja, lastenlääkäri Pekka Lahdenne.

Tiedepääkirjoitus
Pamoja tulinde maisha – yhdessä säästämme elämää

Kongon demokraattisessa tasavallassa ebolatautiepidemia alkoi yli vuosi sitten ja marraskuun 2019 loppuun mennessä infektioon on sairastunut 3 304 potilasta ja kuollut 2 199, Veli-Jukka Anttila kirjoittaa.

Ajassa
Apotti laajenee pääkaupunkiseudulla

– Alkuun oli pelonsekainen fiilis, sanoo Uudessa lastensairaalassa työskentelevä Mikael Kuitunen.

Ajassa
Miksi ei Potilasturvallisuuskeskus?

Vaasassa perustettiin viime vuonna keskus, joka on saanut enemmän ­huomiota nimestään kuin tehtävästään.

Pääkirjoitus
Yleislääketieteen rajat hämärtyvät

Yleislääkärien keskittyminen suppeampiin kokonaisuuksiin tulee väistämättä tarpeelliseksi, kirjoittaa Petja Orre.