Terveydenhuolto

Apotti jatkaa käyttöliittymän yksinkertaistamista

Pyrkimyksenä on yhtenäistää käyttöä erikoissairaanhoidossa ja perusterveydenhuollossa.

Ulla Toikkanen
Adobe/AOP

Apotti-tietojärjestelmän kehittäjät järjestivät viime viikon lopulla taustatilaisuuden, jossa lupasivat parantaa ohjelman käytettävyyttä.

Kehityskohteet on Apotin mukaan valittu asiakasorganisaatioiden ja loppukäyttäjien näkemyksien sekä tutkimustiedon perusteella.

Pohjalla on Apotti 2.0 -nimeä kantava ohjelma. Sen oli alun perin tarkoitus päättyä tämän vuoden lopussa, mutta aikaa on jatkettu ensi kesään.

Sen jälkeen käytettävyyden kehittäminen jatkuu osana normaalia toimintaa. Apottia käyttää tällä hetkellä noin 47 000 sote-ammattilaista.

Apotin asiakaskokemusjohtaja Ulla Kuukka kertoi, että käyttöliittymää yksinkertaistetaan ja yhtenäistetään erikoissairaanhoidossa sekä perusterveydenhuollossa. Raportointi on yksi iso kehitettävä kokonaisuus. 

Kuukka sanoo, että käyttöliittymä on yksinkertaistettu yleissisätaudeissa, urologiassa ja ortopediassa. Tämä työ laajenee myös muille erikoisaloille ja on työn alla perusterveydenhuollossa. 

– Lääkityksen yhteenvetoraportti on valmiina. Potilaille tulostettavaa kotilääkelistaa parannetaan.

Lue myös

Maisaan on tulossa useita muutoksia. Sinne tulee esimerkiksi ravitsemusterapian esitietokysely ja Maisa-harjoitteluympäristö ammattilaisille.

Kanta-tietojen tarkastelu helpommaksi

Järjestelmässä on otettu käyttöön Kanta-asiakirjojen välilehti, joka kokoaa Kannasta tuodut tiedot yhteen.

– Tietojen tarkastelu on entistä yksinkertaisempaa, Kuukka kuvaa.

Apotin käyttöohjeita parannetaan koko ajan. Tukiportaalissa on noin 1 500 ohjetta, joista noin 60 prosenttia on päivitetty. 

Lisäksi analytiikkaa ja koulutustarjontaa kehitetään jatkuvasti.

Kirjoittaja

Ulla Toikkanen

Lääkäriliitto Fimnet Lääkärilehti Potilaanlaakarilehti Lääkäripäivät Lääkärikompassi Erikoisalani Lääkäri 2030