Terveydenhuolto

Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue ja järjestöt sopivat palkankorotuseristä

"Tällä pystymme turvaamaan ammattilaisten pysyvyyttä."

Ulla Ora
Adobe

Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueella on kevään ajan neuvoteltu HYVTES:n, SOTE-sopimuksen ja Lääkärisopimuksen palkankorotuseristä . Ne on saatu maksuun valtakunnallisesti sovittujen aikataulujen mukaisesti.

– Hyvin edenneillä neuvotteluilla ja yhteistyöllä ammattijärjestöjen kanssa olemme saaneet maksuun sovitut erät helmi- ja kesäkuulta. Tällä pystymme turvaamaan ammattilaisten pysyvyyttä, sanoo henkilöstöjohtaja Kimmo Sarekoski tiedotteessa.

Neuvottelut jatkuvat syksyllä uusien erien osalta ja harmonisointi etenee suunnitellussa aikataulussa.

Takana tiiviit neuvottelut

Loppuvuodesta 2023 hyvinvointialueen ja Jukon välillä sovittiin Lääkäreiden virka- ja työehtosopimuksen uraporrasjärjestelmän käyttöönotosta. Uuden palkkausjärjestelmän valmisteluaikataulu tuli yhteensovittaa samaan muottiin liki kymmenen hyvinvointialueelle henkilöstöään luovuttaneen kunnallisen organisaation palkkausjärjestelmät.

– Hyvinvointialue ja lääkärisopimusta henkilöstön puolelta edustava Juko ovat kuluneen vuoden aikana neuvotelleet tiiviisti tarvittavista korjaavista toimenpiteistä. Kesäkuussa saavutimme asiasta yhteisen näkemyksen, mikä mahdollisti sopimuserien maksuun laittamisen myös lääkäreiden osalta, sanoo Sarekoski.

Hänen mukaansa neuvottelujen onnistumisen ydin on ollut luottamus sekä vahva tahto osapuolten välillä siitä, että lopputulos saadaan sovitussa aikataulussa tehtyä.

– Asioiden systemaattinen, avoin ja tehokas tarkastelu mahdollistavat myös jatkossa tuloksekkaat neuvottelut. Uskomme tämän heijastuvan myös SOTE-ammattilaisten rekrytointiin ja saatavuuteen positiivisesti.

Lue lisää: Missä mennään suoritepalkkauksessa?

Lue lisää: ”Hyvistä työehdoista hyötyvät kaikki”

Kirjoittaja

Ulla Ora

Lääkäriliitto Fimnet Lääkärilehti Potilaanlaakarilehti Lääkäripäivät Lääkärikompassi Erikoisalani Lääkäri 2030