Terveydenhuolto

Pirkanmaa ja Pohjois-Savo kilpailuttavat potilastietojärjestelmänsä

Käyttöönotot alkaisivat jo ensi vuoden alusta.

Anne Seppänen
Vesa-Matti Väärä

Pirkanmaan ja Pohjois-Savon hyvinvointialueet kilpailuttavat potilastietojärjestelmänsä. Tavoitteena on saada lainvoimainen hankintapäätös tämän vuoden loppuun mennessä.

Käyttöönotot alkaisivat ensi vuoden alusta lähtien. Muutos pyritään viemään läpi noin kahdessa vuodessa hankintapäätöksestä. Asiasta kertoo Pohjois-Savon hyvinvointialue tiedotteessaan.

Tällä hetkellä molemmilla hyvinvointialueilla on käytössä useita eri järjestelmiä.

Kilpailuttamisen valmistelu on annettu toimeksiannoksi Istekki Oy:lle. Kilpailutus on tarkoitus toteuttaa avoimella menettelyllä, yhteistyössä Istekin alihankkijan Nordic Healthcare Group Oy:n kanssa.

Hankinnan taustalla on Pirkanmaan ja Pohjois-Savon hyvinvointialueiden keskeinen strateginen tavoite yhtenäisestä potilastietojärjestelmästä.

Lue myös

Kummankin alueen tavoitteena on ottaa käyttöön alueellaan yhtenäinen potilastietojärjestelmä nykyisten kunta- ja erikoissairaanhoidon organisaatiokohtaisten järjestelmien korvaajaksi. Tavoitteena on käyttää koko hyvinvointialueella yhtä yhteistä tietojärjestelmää sekä perusterveydenhuollossa että erikoissairaanhoidossa. Alustavasti on tarkoitus, ettei tietojärjestelmää käytetä perusterveydenhuollon suun terveydenhuollossa.  

Kirjoittaja

Anne Seppänen

Lääkäriliitto Fimnet Lääkärilehti Potilaanlaakarilehti Lääkäripäivät Lääkärikompassi Erikoisalani Lääkäri 2030