1. Lääkärilehti
  2. Ajassa
  3. Lääketieteellisen pääsykoe jäi usealla väliin kolarin takia
Ajan­kohtai­sta

Lääketieteellisen pääsykoe jäi usealla väliin kolarin takia

Oulun yliopiston valintakokeesta myöhästyi useita hakijoita liikenneonnettomuuden vuoksi.

Lääketieteellisen pääsykoe jäi usealla väliin kolarin takia Kuva 1 / 1

Oulun yliopistossa järjestetystä lääketieteellisten alojen valintakokeesta myöhästyi tänään useita hakijoita valtatie 4:n liikenneonnettomuuden vuoksi.

Valintakokeeseen oli mahdollista saapua kello 9.40 saakka alkuperäisen ohjeen mukaisesti. Sama koe järjestettiin viidessä yliopistokaupungissa samaan aikaan, joten viimeistä mahdollista saapumisaikaa ei voitu venyttää.

– Olemme erittäin pahoillamme kokeesta myöhästyneiden puolesta, sanoo tiedotteessa lääketieteellisten alojen yhteisvalinnan koordinaattori Minna Hallia Oulun yliopistosta.

Myöhästyneille ei yliopiston mukaan ole mahdollista järjestää uusintakoetta, vaan seuraava mahdollisuus pyrkiä lääketieteelliseen on ensi vuonna.

Lue myös

– Vertailukelpoisia ovat vain täysin samaan valintakokeeseen osallistuneet hakijat. Jos järjestettäisiin eri koe, pisteytys ei olisi vertailukelpoinen. Asetelma laittaisi kaikki n. 8600 lääketieteellisten alojen hakijaa eriarvoiseen asemaan. Lisäksi valintakoetta valmistellaan yliopistojen yhteisellä työryhmällä yli puoli vuotta", sanoo lääketieteellisten alojen valtakunnallisen valintatoimikunnan puheenjohtaja Petri Kulmala.

– Olen omastakin puolestani erittäin pahoillani tilanteeseen joutuneiden hakijoiden puolesta, hän jatkaa.

Täsmennetty: 16.5 klo 8.59: Petri Kulmalan kommentilla ja myöhästymiseen vaikutti ainoastaan valtatie 4:n kolari, ei kiertotien.

Kuva: Sami Perttilä

Kirjoittajat
Tuomas Keränen

Etusivulla juuri nyt

Kolumni
Asiantuntijat rajoillaan

Hanna Nohynek pohtii asiantuntijuuden ja lobbauksen rajoja.

Ajassa
Sote-malli sopii lääkäreille

– Hoitotakuun kiristäminen pitää toteuttaa mahdollisimman pian, Lääkäriliiton Heikki Pärnänen muistuttaa.

Ajassa
Miten Lääkäriliitto pyrkii vaikuttamaan hallitusneuvotteluihin?

Perusterveydenhuollon hoitotakuun tiivistäminen on ollut liiton ykköstavoite hallitusohjelmaan, liiton toiminnanjohtaja Kati Myllymäki sanoo.

Ajassa
Etätyö vaatii kokemusta

Isoin plussa on se, ettei aika kulu enää työmatkoihin – talvella saan tehdä töitä takkatulen ääressä ja kesällä terassilla, Marika Kandell sanoo.

Tieteessä
Väitös avasi uuden lähestymistavan sydänperäiseen sokkiin

Heli Tolppanen tutki EKG-muutosten sekä uusien biomerkkiaineiden ennustearvoa akuutissa sydämen vajaatoiminnassa ja sydänperäisessä sokissa.

Ajassa
Onko teillä tilaa?

Potilassiirrot välittävä ohjelmisto nopeuttaa työtä ja vähentää virheitä, kertoo ohjelmistoyhtiön toimitusjohtaja, lääkäri Taavi Saviauk.