1. Lääkärilehti
  2. Ajassa
  3. Lääketieteellisen pääsykoe jäi usealla väliin kolarin takia
Ajan­kohtai­sta

Lääketieteellisen pääsykoe jäi usealla väliin kolarin takia

Oulun yliopiston valintakokeesta myöhästyi useita hakijoita liikenneonnettomuuden vuoksi.

Lääketieteellisen pääsykoe jäi usealla väliin kolarin takia Kuva 1 / 1

Oulun yliopistossa järjestetystä lääketieteellisten alojen valintakokeesta myöhästyi tänään useita hakijoita valtatie 4:n liikenneonnettomuuden vuoksi.

Valintakokeeseen oli mahdollista saapua kello 9.40 saakka alkuperäisen ohjeen mukaisesti. Sama koe järjestettiin viidessä yliopistokaupungissa samaan aikaan, joten viimeistä mahdollista saapumisaikaa ei voitu venyttää.

– Olemme erittäin pahoillamme kokeesta myöhästyneiden puolesta, sanoo tiedotteessa lääketieteellisten alojen yhteisvalinnan koordinaattori Minna Hallia Oulun yliopistosta.

Myöhästyneille ei yliopiston mukaan ole mahdollista järjestää uusintakoetta, vaan seuraava mahdollisuus pyrkiä lääketieteelliseen on ensi vuonna.

Lue myös

– Vertailukelpoisia ovat vain täysin samaan valintakokeeseen osallistuneet hakijat. Jos järjestettäisiin eri koe, pisteytys ei olisi vertailukelpoinen. Asetelma laittaisi kaikki n. 8600 lääketieteellisten alojen hakijaa eriarvoiseen asemaan. Lisäksi valintakoetta valmistellaan yliopistojen yhteisellä työryhmällä yli puoli vuotta", sanoo lääketieteellisten alojen valtakunnallisen valintatoimikunnan puheenjohtaja Petri Kulmala.

– Olen omastakin puolestani erittäin pahoillani tilanteeseen joutuneiden hakijoiden puolesta, hän jatkaa.

Täsmennetty: 16.5 klo 8.59: Petri Kulmalan kommentilla ja myöhästymiseen vaikutti ainoastaan valtatie 4:n kolari, ei kiertotien.

Kuva: Sami Perttilä

Kirjoittajat
Tuomas Keränen

Etusivulla juuri nyt

Liitossa
Lääkäriliitto tukee hallituksen perhevapaamallia

Jäsenkunta on kysellyt Lääkäriliiton kantaa maan hallituksen helmikuun alussa esittämään perhevapaamalliin, johon Akava otti julkisuudessa kriittisen kannan.

Ajassa
Uudenlainen lukulaite auttaa näkövammaisia arjessa ja työelämässä

Orcamin MyEye -lukulaite lukee tekstiä ja tulkitsee sitä ääneen näkövammaisille korvakuulokkeen kautta.

Ajassa
WHO:n pääjohtaja: Koronavirustapauksia aikaisempaa vähemmän

Uusi koronavirus (COVID-19) ei ole nykytiedon valossa yhtä tappava kuin SARS ja MERS, kertoi eilen Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Ajassa
Haitalliset bakteerit hengiltä hampaista uuden menetelmän avulla

Kaksoisvalohoitoon perustuva suomalaistutkijoiden menetelmä ei häiritse suun normaalia bakteeriflooraa eikä aiheuta resistenssiä.

Tieteessä
Gastroskopiat vähenevät, kolonoskopiat lisääntyvät

Tautikirjon muutokset muuttavat endoskopioiden tarvetta.

Tieteessä
Väitös: D-vitamiinilla ei ole yhteyttä tyypin 1 diabetekseen sairastumiseen

Tyypin 1 diabetekseen sairastuvien ja terveiden lasten D-vitamiinipitoisuuksissa ei ole eroja missään ikävaiheessa, osoittaa väitöstutkimus.