1. Lääkärilehti
  2. Ajassa
  3. Professuuriautomaatti muuttui
Ajan­kohtai­sta 9/2016 vsk 71 s. 623

Professuuriautomaatti muuttui

HUS:n osastonylilääkärin virka ja lääketieteellisen tiedekunnan osa-aikainen professorin tehtävä täytetään nyt avoimella haulla samanaikaisesti molemmissa organisaatioissa kummankin hakukäytäntöjen mukaisesti.

Suomen Naislääkäriyhdistys pyysi tasa-arvovaltuutetun lausuntoa Helsingin yliopiston lääketieteellisen tiedekunnan ja HUS:n vuonna 2010 sopimasta käytännöstä, jonka mukaan Helsingin yliopisto voi kutsua HUS:n ylilääkärin virkaan valitun yliopiston osa-aikaiseen ja määräaikaiseen professorin tehtävään ilman avointa hakua.

Lue myös

Määräajan kuluttua professuuri voitiin sopimuksen mukaan vakinaistaa ilman avointa hakumenettelyä. Professoreiksi kutsuttiin ensisijaisesti miehiä.

Lausuntopyynnön taustamateriaalina olivat Lääkärilehden artikkelit.

Kirjoittajat
Ulla Toikkanen
ulla.toikkanen@laakarilehti.fi

Etusivulla juuri nyt

Ajassa
Arvostelun alla

– NPS kertoo lääkärin ja potilaan välisen kohtaamisen laadusta, eikä suoraan mittaa lääketieteellistä osaamista tai sitä, kuka on hyvä tai huono lääkäri, painottaa Helsingin Töölön Mehiläisen vastaava lääkäri Tove Laivuori.

Tieteessä
Yhä harvempi jää työkyvyttömyyseläkkeelle

Työkyvyttömyyseläkkeelle siirtyminen väheni neljänneksen vuodesta 2007 vuoteen 2016.

Ajassa
”Että on joku jolta voi kysyä”

Mentori Pauliina Paananen on vuoden lääketiedettä ­opiskelleelle Ossi Jaloselle se ­tavallinen lääkäri, jolta voi kysyä, miltä työ tuntuu.

Pääkirjoitus
Miksi psyykkistä pitää vieläkin hävetä?

Ei voi olla niin, että vasta biokemiallinen markkeri tai poikkeava kuvantamislöydös tekee sairastamisen hyväksytyksi, kirjoittaa Pertti Saloheimo.

Ajassa
Huomio tiedolla johtamiseen ja dialogiin

YTHS:n johtajaylilääkäri Päivi Metsäniemi peräänkuuluttaa jatkuvaa keskustelua palvelujen mittaamisesta.

Tieteessä
Ruokavalion riskitekijät tappavat enemmän kuin tupakka

Vuonna 2017 ruokavalioon liittyvät riskitekijät selittivät koko maailmassa 11 miljoonaa kuolemaa ja 255 miljoonaa haittapainotettua elinvuotta.